ΑΕΚ: Ο Μάνταλος «μεταμορφώνεται» και κρατά την ΑΕΚ

Επί καιρώ, για την ΑΕΚ υπάρχει μια μόνιμη αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπο του Πέτρου Μάνταλου. Οχι άδικα, δεδομένου πως ο αρχηγός της ΑΕΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά σε ατομικό επίπεδο, αλλά παράλληλα σηματοδότησε και τις περισσότερες από τις μαύρες στιγμές των τελευταίων χρόνων.

Τώρα στο φινάλε της σεζόν, με την ΑΕΚ να επιχειρεί να μη χάσει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της και να μείνει ζωντανή για την Ευρώπη, ο Μάνταλος «μεταμορφώνεται» αγωνιστικά και κρατά εν πολλοίς ζωντανή την ΑΕΚ.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αποφάσισε στο τέλος της σεζόν – από επιλογή, αλλά και ανάγκη λόγω απουσιών – να πάει στο σχηματισμό που πολλοί πιστεύουν πως ταίριαζε καλύτερα στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν. Μόνο που για να εφαρμοστεί το 4-3-3 που εφαρμόζει παρόντος Κριχόβιακ, έπρεπε να βρει έναν ακόμα χαφ που θα κάλυπτε το ρόλο του εσωτερικού μέσου. Και αυτός ήταν ο Μάνταλος, που αρκετοί πιστεύουν πως επί χρόνια θα έπρεπε να είχε καθιερωθεί σε αυτήν τη θέση.

Ο Μάνταλος είναι εξαιρετικός, ιδιαίτερα συνεπής στην ισορροπία της ομάδας και μοχθεί για να ανταπεξέλθει σε αμυντικά και δημιουργικά καθήκοντα. Με δεδομένο μάλιστα, πως ο Κριχόβιακ είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει τις δυνάμεις και το ρυθμό να καλύπτει πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, ο διεθνής μέσος είναι εκείνος που αναλαμβάνει μπόλικη χαμαλοδουλειά. Και στα τελευταία ματς της ΑΕΚ, τόσο στα Γιάννινα, όσο και στην Τούμπα, ο Μάνταλος ήταν εκ των διακριθέντων της ΑΕΚ.

Εικόνα από το μέλλον για τον Μάνταλο

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μάνταλος έτρεξε πάνω κάτω, εξάντλησε τις δυνάμεις του, βοήθησε όσο μπορούσε. Βέβαια, είναι εύλογο ως ένα σημείο, πως από τη στιγμή που δίνει τόσο βάρος στα αμυντικά καθήκοντα και στην κάλυψη χώρων και αντιπάλων, αυτό στοιχίζει στη δημιουργική ικανότητα. Ετσι, μοιραία ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε αρκετά λάθη στην τελική πάσα. Ωστόσο, προσπάθησε να συμβάλει σε αυτό το κομμάτι, ειδικά στο διάστημα που είχε δυνάμεις και φρεσκάδα.

Το ερώτημα – που αφορά και το μέλλον της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν – είναι εάν ο Μάνταλος θα αντέξει να καλύπτει τις απαιτήσεις της θέσης. Ειδικά για την τρέχουσα σεζόν, όπου έπειτα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί σειρά συνεχόμενων αγώνων σε ελάχιστες ημέρες, θα κριθούν πολλά από τις δυνάμεις που θα έχουν οι «κιτρινόμαυροι» και συγκεκριμένα ο Μάνταλος. Πάντως, είναι δεδομένο πως ήδη έδειξε στον Αλμέιδα ένα διαφορετικό δρόμο για την αξιοποίηση του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News