ΑΕΚ: Ο Στάνκοβιτς εξελίσσεται σε μόνιμο «πονοκέφαλο»

Το περασμένο καλοκαίρι, η προσπάθεια αναστήλωσης της ΑΕΚ ξεκίνησε από τη θέση του τερματοφύλακα.

Η πίστη στο ελληνικό δίδυμο των Τσιντώτα, Αθανασιάδη είχε κλονιστεί έπειτα από τη θλιβερή σεζόν όλης της ομάδας και η ΑΕΚ θέλησε να κάνει μια νέα αρχή εμπιστευόμενη εκ νέου τερματοφύλακα από το εξωτερικό. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί, ότι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς αποτέλεσε την πρώτη χρονικά μεταγραφή της ΑΕΚ και μάλιστα με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Για να πείσει τον Στάνκοβιτς και τη Σάλτσμπουργκ να πουν το «ναι», η ΑΕΚ δαπάνησε περίπου 1,2 εκατομμύρια για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Αυστριακού τερματοφύλακα, ο οποίος για την 4ετία που υπέγραψε συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους», έχει να λαμβάνει πάνω από 2,5 εκατομμύρια καθαρά. Οσο ο Στάνκοβιτς έπαιζε, δεν υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για την επάρκεια του. Φαίνεται όμως, πως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε από νωρίς και κλήθηκε να λύσει με επέμβαση τον Δεκέμβρη, σα να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τα προβλήματα.

Θέμα του Στάνκοβιτς

Εδώ και καιρό, ο Στάνκοβιτς εξελίσσεται σχεδόν σε μόνιμο «πονοκέφαλο» για την ΑΕΚ. Τελευταίο παράδειγμα, η απουσία του λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς με τον Αρη, που προκάλεσε αναταράξεις στην ομάδα και έφερε άρον άρον στην 11άδα τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Εστω και συγκυριακά, το δεδομένο είναι πως εν τέλει ο Στάνκοβιτς μετρά λιγότερες συμμετοχές από τον Ελληνα γκολκίπερ, ενώ παράλληλα ήταν απών στο διάστημα που κατέρρευσε αγωνιστικά η ΑΕΚ.

Η βάση του προβλήματος είναι πως στις πλέον σημαντικές στιγμές της σεζόν, η ΑΕΚ δε μπόρεσε να πάρει πράγματα από την κίνηση που έκανε προκειμένου να λύσει το πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια. Στην ΑΕΚ αποδέχονται το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Αυστριακού, αλλά θεωρούν πως το μεγάλο διάστημα της απουσίας του καθόρισε σε σημαντικό βαθμό και η δική του φοβία, υπερβολική κάποιες φορές κατά τις εκτιμήσεις.

Περιμένουν τις εξετάσεις

Βέβαια, αυτά είναι θέματα που το σύγχρονο σκάουτινγκ, προσφέρει ή θα έπρεπε να προσφέρει ως λύσεις και απαντήσεις σε μια ομάδα, προτού κάνει την επένδυση της. Δεν μπορεί εν έτει 2022 να αρκείται κάποιος σε στιγμιότυπα αγώνων, στο βιογραφικό ή στη συγκυρία της στιγμής, αλλά πρέπει να ξέρει όλες τις συνήθειες ενός παίκτη, πως αντιδρά στην πίεση και στοιχεία του χαρακτήρα του. Ο Στάνκοβιτς φαίνεται πως ανησυχεί έντονα για την επίδραση που θα έχει στην απόδοση του κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Αλλωστε, το αποδέχθηκε έμμεσα και ο ίδιος, λέγοντας προ εβδομάδων σε δημόσια τοποθέτηση του, πως ίσως να έφταιγε και ο ίδιος για το υπερβολικά μεγάλο διάστημα απουσίας. Το δεδομένο για την ΑΕΚ πάντως είναι πως καλείται να βρει λύσεις ακόμα και εκεί που θεωρητικά είχε κλείσει τα θέματα της, δαπανώντας αρκετά χρήματα. Ο Στάνκοβιτς θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και άπαντες περιμένουν με αγωνία το χρόνο που θα μπορέσει να είναι ξανά διαθέσιμος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News