ΑΕΚ: Οι δυσκολίες για το πάνω προπονητικό ράφι, χαμηλώνουν τον πήχη

Μόλις χθες σας αναφέραμε, ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο περιπτώσεις προπονητών από εκείνες που θεωρούνται πως βρίσκονται στο πάνω ράφι.

Ηδη, αποκαλύφθηκε το όνομα του ενός εκ των δύο, που είναι ο πολύς Ρούντι Γκαρσία. Ο Γάλλος, Κορσικανός για να είμαστε ακριβείς με όσα περιλαμβάνει αυτός ο προσδιορισμός, με σπουδαία καριέρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου και τελευταία κουβέντα ακόμα και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεδομένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι πως η ΑΕΚ έψαξε με θέρμη την περίπτωση του Γκαρσία. Είναι ελεύθερος έπειτα από την περιπέτεια του στη Λυών – με την οποία πάντως τον επανασυνδέουν γαλλικά ΜΜΕ –, είναι ξεκάθαρο πως έκανε κάποιες κακές επιλογές σε ομάδες και δεν εκτοξεύτηκε σε τοπ επίπεδο όπως φαινόταν στα χρόνια που βρισκόταν στη Λιλ, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν αρκετές για να προσελκυσθεί ένα τέτοιο όνομα στα μέρη μας.

Τα ζητούμενα για την ΑΕΚ

Το οικονομικό πλαίσιο της συμφωνίας αποτελεί μία παράμετρο, την οποία η ΑΕΚ εμφανίζεται πλέον πρόθυμη να καλύψει. Ξεκινώντας με βασικό στόχο τον Σάντος, η ΑΕΚ αναγνωρίζει εμμέσως πως ο προπονητής πρέπει να είναι το πρώτο βιολί και διατίθεται να του προσφέρει αποδοχές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ίσως και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Αλλά το ζητούμενο για προπονητές τέτοιου επιπέδου, δεν είναι μόνο τα λεφτά.

Πρέπει να υπάρχει προοπτική, να υπάρχει ευρωπαϊκή συμμετοχή, να υπάρχει κλίμα που και εκείνος θα πιστέψει πως μπορεί να αναδειχθεί. Μπορεί η ΑΕΚ να τα προσφέρει όλα αυτά; Με εξαίρεση την προοπτική του νέου γηπέδου, τα υπόλοιπα είναι ακόμα στη φάση των ζητούμενων. Συν βέβαια, τις παραδοσιακές πλέον δυσχέρειες της ΑΕΚ για να επιλέξει προπονητή με βάση μια συγκεκριμένη στρατηγική και όχι απλά το σπουδαίο βιογραφικό του.

Η θέση της ΠΑΕ για Γκαρσία

Μοιραία, έπειτα και από τα όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες υποθέσεις, η ΑΕΚ έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη. Μπορεί στην τοποθέτηση που εξέφρασε να μην υπάρχει ειδική αναφορά στον Γκαρσία, αλλά τοποθέτησε έμμεσα τον Γάλλο σε μια κατηγορία ονομάτων που δημιουργούν περισσότερο προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως δεδομένο και αυτό λειτουργεί ανασχετικά στα πλάνα της ομάδας.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα σε αναζήτηση προπονητή για την επόμενη σεζόν και σε αυτό το διάστημα έχει εξετάσει όλες τις διαθέσιμες περιπτώσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή τελική επιλογή. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα παράθεσης ονομάτων, που τυχόν εξετάζονται, και πολύ περισσότερο η καλλιέργεια και η εκτόξευση προσδοκιών στους οπαδούς μας από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως δεδομένο. Η άκρατη ονοματολογία, εκτός του ότι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και πλήρως αποπροσανατολιστική στην πιο καθοριστική καμπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, δεν εκφράζει και δεν εκπορεύεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ», τονίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάστηκε επίσης, ότι: «Πάνω από 15 με 20 προπονητές μπορεί να έχει κοιτάξει η ΑΕΚ, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως αυτή τη στιγμή».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News