ΑΕΚ: Οι δυσκολίες που βάζει ο Αλμέιδα στο υπάρχον προπονητικό επιτελείο

Έρχεται ο Αλμέιδα με τους 6 συνεργάτες του. Επτά άτομα συνολικά, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, στην αφετηρία της προσπάθεια ώστε η ΑΕΚ να αναπτύξει έναν διαφορετικό ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Γεγονός το οποίο δημιουργεί ζήτημα για κάποια μέλη της ομάδας, στα οποία υπάρχει εμπιστοσύνη ετών.

Ο πλέον βασικός και μη διαπραγματεύσιμος όρος που ο Ματίας Αλμέιδα εμφάνισε στο τραπέζι της συζήτησης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν η ενεργοποίηση και των 6 βοηθών του, οι οποίοι τον ακολουθούν σχεδόν παντού στην καριέρα του, κάποιοι εξ αυτών ευρισκόμενοι για χρόνια στο πλευρό του, άλλοι τελευταίας «εσοδείας».

Πρόκειται για τους δύο άμεσους βοηθούς του, Ομάρ Ζαρίφ και Ντάνιελ Βέγα, τον πασίγνωστο Κάρλος Ρόα ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων και παλιά δόξα της Εθνικής Αργεντινής, τον Γκίντο Μπονίνι που δραστηριοποιείται ως γυμναστής/φυσικοθεραπευτής με ειδικότητα στην κινησιολογία, ο γιατρός Φάμπιο Άλβαρες και το μεταφραστή και άμεσο σύνδεσμο του Αλμέιδα με τις εκάστοτε διοικήσεις στις ομάδες που έχει δουλέψει, Αγουστίν Σαλασάρ.

Τα δεδομένα για το προπονητικό επιτελείο της ΑΕΚ

Ως εκ τούτο, με την παρουσία αυτού του πολυμελούς επιτελείου, εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους σε αντίστοιχες θέσεις και τι θα συμβεί με εκείνους. Επί παραδείγματι, ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρυσόστομος Μιχαηλίδης δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει στην πρώτη ομάδα όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2019, όταν ο Πορτογάλος Μιγκέλ Καρντόσο είχε φέρει δικό του για τη συγκεκριμένη δουλειά, συγκεκριμένα τον Μιγκέλ Κορέιρα.

Το ίδιο ερώτημα αφορά και στον επί σειρά ετών βοηθό προπονητών Νίκο Παναγιωτάρα αλλά και σε άλλους ακόμα που εργάζονται ήδη στην ομάδα, στα προαναφερθέντα πόστα. Πάντως, ο Μελισσανίδης είχε θετική απόκριση στην επιμονή του Αλμέιδα να συνεργαστεί ξανά με το δικό του επιτελείο, όρος αδιαπραγμάτευτος για εκείνον.

Ο Αλμέιδα θεωρεί τους συνεργάτες του κομμάτι του προπονητικού του εαυτού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της SportDay, πάνω στη συζήτηση με τον Μελισσανίδη, ο Αργεντινός ρωτήθηκε αν θεωρεί απολύτως απαραίτητο να τους έχει όλους τους δικούς δίπλα του, απαντώντας ότι είναι όλοι τους κομμάτια του προπονητικού εαυτού του. Αυτή η τοποθέτησή του έπαιξε το ρόλο της την τελική έκβαση, καθώς ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ ένιωσε ότι είχε απέναντί του έναν άνθρωπο που δεν πουλά τους συνεργάτες του.

Το καλό για την ομάδα είναι ότι, από τη στιγμή που αναλαμβάνει άμεσα με ορίζοντα την επόμενη σεζόν, ο Αλμέιδα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την ΑΕΚ σε πέντε ματς για τα πλέι οφ στα οποία δεν θα έχει εμπλοκή ο ίδιος, ώστε να εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας κι όλα αυτά που θα επιχειρήσει να αλλάξει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News