ΑΕΚ: Ποντάρει στην προοπτική για το νέο προπονητή

Οι μέρες περνούν, η ΑΕΚ ζει την αγωνία για την ευρωπαϊκή προοπτική που εν πολλοίς περνά από τα Γιάννινα και το ματς της Μ. Δευτέρας, αλλά στον ίδιο – ίσως και περισσότερο – δείκτη ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι αναζητήσεις για τον επόμενο προπονητή.

Με την ΑΕΚ να πυκνώνει τις επαφές, να προχωρά σε φιλτράρισμα όλων των υποψήφιων στόχων και να προτάσσει σε όλους την προοπτική της, ώστε να καταφέρει να τους πείσει.

Δεν είναι παράλογο. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση την τελευταία τετραετία. Μια ομάδα που μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, δεν προλαβαίνει να συνέλθει από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται. Ντροπιαστικές ήττες, απώλεια σχεδόν όλων των στόχων, ανομοιογενές και με πολλά κενά ρόστερ, βγάζουν αίσθημα μαυρίλας και απογοήτευσης.

Που ποντάρει όλη η ΑΕΚ και που θέλει να επενδύσει για το μέλλον; Μα προφανώς στα θέματα υποδομών. Η κατασκευή της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιάς» βρίσκεται στην τελική ευθεία και ως το τέλος του χρόνου, εκτιμάται πως η Ενωση θα μπορεί να μπει στο νέο της «παλάτι». Παράλληλα, τα έργα υποδομής στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων εξελίσσονται συνεχώς, με τελευταίο απόκτημα το «Σεραφείδειο», γήπεδο που θα ζήλευαν και αρκετές μικρομεσαίες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Οι προπονητές και ο Κριχόβιακ

Ετσι, φαντάζει – ως ένα σημείο – απόλυτα λογικό, πως κάθε κουβέντα με εκπροσώπους υποψήφιων προπονητών στην ΑΕΚ, περιλαμβάνει ανεξαιρέτως και βόλτα ξενάγηση στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα Σπάτα. Η περιήγηση στα στοιχεία που δείχνουν το λαμπρό μέλλον που προδιαγράφεται για το σύλλογο. Ετσι, υπό αυτήν τη συνθήκη, έχουν περάσει από κει οι εκπρόσωποι του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, του Ρούντι Γκαρσία, ενώ μάλλον έχουν περάσει και οι ατζέντηδες και άλλων υποψηφίων με τους οποίους μιλάει η Ενωση.

Είναι ενδεικτικό, ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει υπέρ της τα έργα υποδομών ακόμα και στην περίπτωση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι η Ενωση ξενάγησε στα έργα της τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, που βρέθηκε στην Αθήνα για να δει Κριχόβιακ και Σιμάνσκι στο ματς με τον Αρη. Και εκείνος ανταπέδωσε, καθώς με δηλώσεις του στην Πολωνία, τόνσει πως έμεινε εντυπωσιασμένος από όσα και πως θα πρέπει ο Κριχόβιακ να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνει και μετά το καλοκαίρι στην ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News