ΑΕΚ: Ρίχνουν στον Γιαννίκη φταίξιμο για τη «γύμνια» τους

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέλεξε τον Αργύρη Γιαννίκη για τον πάγκο της ΑΕΚ, αυτομάτως χαμήλωσε υπερβολικά τον πήχη των απαιτήσεων. Όσοι είχαν παρακολουθήσει πιο στενά την πορεία του στον ΠΑΣ και το ποδόσφαιρο έντασης και πίεσης που είχε εκεί αναπτύξει, ευλόγως απόρησαν με αυτή την απόφαση. Η ομάδα των Ιωαννίνων μέτρησε πέρυσι 10 εντός έδρας ήττες και δυσκολεύτηκε πολύ στην παραγωγή ποδοσφαίρου όταν ο αντίπαλος την αντιμετώπιζε κλειστά. Όπως δηλαδή παίζουν οι περισσότερες ομάδες κόντρα στην ΑΕΚ.

Την πάτησε η ΑΕΚ και έμοιαζε ακόμη πιο μίζερη… 

Δεν είναι εύκολο να εξηγήσει κάποιος πως την πάτησαν έτσι στην Ένωση, πως πίστεψαν ότι ο συγκεκριμένος προπονητής ήταν έτοιμος γι αυτό το επίπεδο και ότι μάλιστα θα την οδηγούσε στην επόμενη μέρα της, στο καινούργιο γήπεδό της. Ήταν μια ξεκάθαρη πλάνη που γρήγορα γκρεμίστηκε στη σκέψη των ανθρώπων που τον επέλεξαν, καθώς εντός των γηπέδων, η ΑΕΚ έγινε πολύ γρήγορα χειρότερη κι από αυτό που ήταν πέρυσι. Δειλή, κακοφτιαγμένη, ασύνδετη, ένα σκέτο χάλι. Γι αυτό και ο Γιαννίκης δικαίως πλήρωσε το μάρμαρο της αποτυχίας, παρόλο που δεν ήταν αυτή η παρέα δικό του καλοκαιρινό δημιούργημα. Την έκανε όμως να φαίνεται ακόμα πιο μίζερη από όσο υπήρξε όταν την ανέλαβε.

Ο Γιαννίκης λούζεται καταστάσεις στην ΑΕΚ για τις οποίες δεν έφερε την παραμικρή ευθύνη

Τούτο ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λούζεται και καταστάσεις για τις οποίες δεν έφερε ευθύνη ακέραια. Το σημειώνουμε διότι τελευταία, κυκλοφορεί εντόνως η φήμη ότι ήταν εκείνος που αποτέλεσε το κύριο εμπόδιο για τη μη ενίσχυση της ομάδας τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τελικά αποκτήθηκε στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου ο Φράνσον, για τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε ιδέα. Αυτό που γνώριζε είναι ότι τον είχαν προσπεράσει οι δύο διευθυντές, Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου, περίπου έναν μήνα πριν την απόκτησή του!

Οι… καμιά δεκαπενταριά «κομμένοι» και τα ερωτήματα

Βγήκε λοιπόν προς τα έξω, με διαρροές που προφανώς εδράζονται στους δύο προαναφερθέντες, η βεβαιότητα ότι ο Γιαννίκης έκοψε καμιά 15αρια παίκτες που του είχαν προτείνει οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού. Κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Αλλά ακόμα κι αυτό αν ίσχυε, ποια σοβαρή ομάδα «κόβει» παίκτες που θεωρεί ότι πρέπει να αποκτηθούν, για το χατίρι ενός προπονητή που την οδηγεί από το κακό στο χειρότερο; Ποιος του έδωσε αυτές τις υπερεξουσίες; Κι αν είναι έτσι, τότε γιατί στο τέλος επελέγη ένας παίκτης που ούτε ήθελε, ούτε γνώριζε;

Η αλήθεια είναι ότι ο χειμερινός μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ απέτυχε παταγωδώς και δεν γίνεται οι ευθύνες να μη βαραίνουν γι αυτό τους Παπαδημητρίου και Κονέ. Αποδείχτηκε αυτό άλλωστε με την απόκτηση του Κριχόβιακ, ενός παίκτη που γρήγορα έδωσε άλλη οντότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Γιαννίκης όντως δεν έκανε για την Ένωση, όχι όμως να του φορτώνεται και η «γύμνια» των άλλων, αυτό πραγματικά πάει πολύ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News