ΑΕΚ: Τα χειρότερα είναι μπροστά εάν πετάξει λευκή πετσέτα

Εγκλωβισμένη η ΑΕΚ ψάχνει λύσεις στα τυφλά, αλλά ελλοχεύουν ακόμα πιο σοβαροί κίνδυνοι για το μέλλον της

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα περίμενε κάποιος πως η μέρα θα ήταν γεμάτη εξελίξεις και αναταράξεις στην ΑΕΚ.

Αντίθετα, παραμένει μεν η οργή και η απογοήτευση σε όσους έχουν ακόμα κουράγιο να ασχολούνται με την ομάδα, αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν από παγωμάρα και αμηχανία. Επί της ουσίας, η ΑΕΚ είναι εγκλωβισμένη μέσα στα ατέλειωτα προβλήματα της και δεν ξέρει πως ποια πλευρά πρέπει να κινηθεί για να βρει διέξοδο.

Το χειρότερο για εκείνην είναι πως σε αυτήν την κατάσταση, αρχίζουν να ακούγονται έντονα φωνές που θεωρούν πως δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο να συμβεί. Εκτιμήσεις πως η ΑΕΚ έξυσε τον πάτο του βαρελιού και δεν μπορεί να πάει ακόμα πιο κάτω. Ωστόσο, μια απλή ματιά σε όσα έρχονται, αρκεί για να δείξει το μέγεθος του κινδύνου αν η ΑΕΚ δεν πατήσει φρένο και συνεχίσει με λογική λευκής πετσέτας ως το φινάλε της σεζόν.

«Ανήφορος» ως το φινάλε για την ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ απομένουν πέντε ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλα δέκα στη διαδικασία των πλέι οφ, που δεν φαίνεται πως προλαβαίνει να… χάσει στο διάστημα που απομένει. Σε αυτό το πακέτο αγώνων, η ΑΕΚ καλείται να παίξει τρεις φορές με τον Ολυμπιακό, τρεις με τον ΠΑΟΚ και τρεις με τον Παναθηναϊκό, εφόσον καταφέρει να βρίσκεται στην εξάδα των πλέι οφ. Εάν είναι στην εξάδα και ο Αρης, θα υπάρξουν και δύο παιχνίδια με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με δεδομένο, ότι τα αποτελέσματα της ΑΕΚ είναι απογοητευτικά απέναντι σε αυτές τις ομάδες, από τις οποίες έχει ηττηθεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, αντιλαμβάνεται πως η ευρωπαϊκή παρουσία μόνο σίγουρη δεν μπορεί να θεωρείται. Ειδικά έτσι όπως εξελίσσεται το κύπελλο, με τον Παναθηναϊκό γερά μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα που θα πάρει το κύπελλο αυτόματα καταλαμβάνει ευρωπαϊκή θέση και εάν δεν είναι στην πρώτη τετράδα, κάνει τρία τα εισιτήρια μέσω πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ παραμένει στην τριάδα, με έξι βαθμούς διαφορά από τον 4ο και εννιά από την τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Με ποιον τρόπο θα μπορέσει να τα διατηρήσει, δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά. Πάντως, είναι δεδομένο πως η πιθανότητα να μη βρεθεί στην Ευρώπη θα έχει καταστροφικές συνέπειες, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε θέμα πρεστίζ, αλλά και προσέλκυσης πιθανών μεταγραφικών στόχων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News