ΑΕΚ: Τα ρηχά νερά του Τσούμπερ και η εκτίμηση του Αλμέιδα

Αναμφίβολα, από τα πλέον σημαντικά γεγονότα στην ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα – ίσως και τους τελευταίους μήνες, που μόνο αρνητικές ειδήσεις προκύπτουν – αφορούσε την ενεργοποίηση στην οψιόν αγοράς του Στίβεν Τσούμπερ από την Αιντραχτ Φρανκφούρτης, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Είδηση που χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από την πλειοψηφία των φίλων της Ενωσης, που βλέπουν στο πρόσωπο του Ελβετού έναν παίκτη από το πάνω ράφι, που μπορεί να αναπτύξει ηγετικό ρόλο στην ΑΕΚ του μέλλοντος.

Ετσι, μόνο τυχαία δεν ήταν η ειδική αποθέωση που του επιφυλάχθηκε πριν από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Κατά την είσοδο των παικτών των δύο ομάδων, αλλά κυρίως την ώρα της αναγγελίας των 11άδων, οι φίλοι της ΑΕΚ επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον Τσούμπερ. Στο άκουσμα του ονόματος του ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και παρατεταμένο χειροκρότημα, δείχνοντας την εκτίμηση τους για τον διεθνή άσο που θα συνεχίσει με τα «κιτρινόμαυρα» για την επόμενη τριετία.

Η αλήθεια πάντως είναι, πως μολονότι ο Τσούμπερ ήθελε, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι. Κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά, είχε ημιτελείς προσπάθειες και ελάχιστες ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά για την ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι με το συγκεκριμένο άναρχο τρόπο ανάπτυξης που υπάρχει στην ΑΕΚ, ο Τσούμπερ δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά και να θυμίσει τον παίκτη που έκανε πράγματα και θαύματα στο περυσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για τον Τσούμπερ

Ανάμεσα σε εκείνους που έβλεπαν τον Τσούμπερ να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, ήταν ο Ματίας Αλμέιδα. Βέβαια, για τον εν δυνάμει τεχνικό της ΑΕΚ, δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητα και την αξία του Ελβετού. Ο Αλμέιδα εισηγήθηκε αναφανδόν θετικά υπέρ της αγοράς του Τσούμπερ, καθώς ποντάρει πολλά πάνω του. Πιστεύει, πως μπορεί να τον αξιοποιήσει στο έπακρο και από τη νέα περίοδο να είναι σε άλλο επίπεδο, επανερχόμενος σε ρόλο πραγματικού πρωταγωνιστή για την ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα εκτιμά πως θα βρει τον τρόπο να προσαρμόσει τον Τσούμπερ στις ανάγκες της ομάδας, ενδεχομένως και σε διαφορετικές θέσεις ή και με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Είναι απορίας άξιο για όποιον έχει δει τον Τσούμπερ φέτος, γιατί έχει χρησιμοποιηθεί στον άξονα μόνο για κάποιο διάστημα του ματς με τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο, όταν ακόμα ήταν στον πάγκο ο Μιλόγεβιτς! Αν και είναι νωρίς, μην αποκλείσετε ο Αλμέιδα να χρησιμοποιήσει τον Τσούμπερ και σε άλλους ρόλους, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός δίνει τη δυνατότητα να παίξει με ευελιξία και καλό επίπεδο, αρκετές θέσεις της 11άδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News