ΑΕΚ: Την τρομάζουν οι μεγάλοι αγώνες

Η ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ, μπορεί μαθηματικά να έκλεισε την ψαλίδα της ΑΕΚ από τον Αρη στο έναν πόντο – αν και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με δύο, ενώ ήταν ισόβαθμος μέχρι τότε – αλλά πιστοποίησε πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι πλέον αουτσάιντερ για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας και καλούνται να κάνουν αγωνιστικές υπερβάσεις με βάση τα στοιχεία της νυν ομάδας, για να πετύχουν το μίνιμουμ στόχο.

Η ΑΕΚ είναι είναι η μόνη από τους διεκδικητές της ευρωπαϊκής θέσης που δυσκολεύεται αφάνταστα να κερδίσει ντέρμπι ή έστω κάποιο μεγάλο παιχνίδι. Στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, η ΑΕΚ έχει νικήσει μόνο Αρη και Παναθηναϊκό στο γήπεδο της (αν και αυτά είναι αποτελέσματα που ανήκουν στον περασμένο χρόνο) και αυτούς με οριακό τρόπο: 2-1 τον Αρη σε ματς που η ΑΕΚ έπαιζε άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος, 1-0 τον Παναθηναϊκό με την ίδια συνταγή, MVP τον Στάνκοβιτς και γκολ από νωρίς.

Αναμφίβολα, η πλήρης αδυναμία της ΑΕΚ να ανταποκριθεί στα μεγάλα ραντεβού, αποτελεί ένα μεγάλο χάντικαπ και ένα τεράστιο μειονέκτημα για την προσπάθεια της. Γιατί είναι δεδομένο, πως θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία μεγάλη νίκη για να μπορέσει να είναι αυτή που θα ορίζει το μέλλον της και εάν θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκή προοπτική. Ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή, μπορεί να τη φέρει ξανά στην 3η θέση και να ορίζει τις εξελίξεις.

Τα καλά και τα κακά νέα για την ΑΕΚ

Το κακό νέο είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πάρει ξεκάθαρα τον αέρα του Παναθηναϊκού, ακόμα και στις σεζόν που οι «πράσινοι» βιώνουν τα δικά τους «πέτρινα» χρόνια. Στα καλά νέα, πως στα πλέι οφ κατάφεραν να φύγουν με βαθμό από τη Λεωφόρο, εκεί όπου απέτυχαν διαδοχικά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Αρης. Και στα ακόμα πιο καλά νέα, πως αμέσως μετά ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον οποίο η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες.

Ολα αυτά προβληματίζουν τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, που ξέρει καλά πως δεν έχει πολλές επιλογές. Επί της ουσίας, του έχει απομείνει ένα κλειστό γκρουπ 12-13 ενεργών παικτών, με τους οποίους θα βγάλει τη σεζόν. Και εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να παίζει με ένα ιδιαίτερα επιθετικογενές σχήμα, με τον Σιμάνσκι να τρέχει ακατάπαυστα ως κόφτης, τον Μάνταλο να κάνει υπερβατικές προσπάθειες για να ανταποκριθεί ως «οκτάρι» και τον Κριχόβιακ να βοηθά κυρίως στην παραγωγή παιχνιδιού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News