ΑΕΚ: Τι είπε ο Αλμέιδα για τον Τσούμπερ στους ανθρώπους της «Ένωσης»

Η Ένωση αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Στίβεν Τσούμπερ και να καταβάλλει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το 1,6 εκατ. ευρώ που απαιτείται, βάσει της συμφωνηθείσας συμφωνίας μεταξύ των δύο ομάδων, το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που η ΑΕΚ αρχικώς πλήρωσε επιπλέον 400.000 ευρώ για το ενοίκιο ενός έτους.

Στην ΑΕΚ «χρέωσαν» τα κενά στην απόδοση του Τσούμπερ στον Γιαννίκη

Για τον Ελβετό, παρά το μεγάλο διάστημα «κενών» από ουσία ή θετική επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας εμφανίσεων, η διοίκηση της ομάδας και ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσωπικά, ουδέποτε είχαν δεύτερες σκέψεις. Γρήγορα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η πτωτική πορεία του οφειλόταν πρωτίστως στη γενικότερη αδυναμία του συνόλου και στην ανημποριά του Αργύρη Γιαννίκη να τον αξιοποιήσει μέσα από μια λειτουργική διαδικασία.

Παρόλο που οι σκέψεις δεν διαφοροποιήθηκαν, οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού παρείχαν στον Ματίας Αλμέιδα την ελευθερία της απόφασης. Αν τους έλεγε ότι θεωρεί σπατάλη το ξόδεμα 4,6 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας για τον Τσούμπερ, δεν θα προχωρούσαν στην αγορά του. Ο Αργεντινός είχε τον τελευταίο λόγο και έκρινε ότι ο παίκτης είναι απαραίτητος.

Η ένταση, το πάθος, το αδιάκοπο τρέξιμο, η ταχύτητα και η επιθυμία να ψάχνει τις συνεργασίες με γρήγορες πάσες, ήταν τα στοιχεία που ο νέος προπονητής της ΑΕΚ ξεχώρισε στον Ελβετό, όπως είπε στον εκτελεστικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, με τον οποίο διατηρεί την πιο στενή σχέση, καθώς ήταν ο άνθρωπος που του άνοιξε την πόρτα της «Ένωσης». Με θέρμη είχε μιλήσει και στον Μελισσανίδη, απλώς ζήτησε χρόνο να τον δει και σε παιχνίδι από το γήπεδο, όχι μόνο από την τηλεόραση.

Η αλλαγή θέσης του Τσούμπερ και οι παρατηρήσεις του Αλμέιδα

Στο παιχνίδι της Τούμπας και παρά το λάθος του Τσούμπερ από το οποίο ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα είδε όλα όσα επιπλέον ήθελε να διαπιστώσει προκειμένου να «ανάψει» το πράσινο φως για την αγορά του από το γερμανικό σύλλογο. Μάλιστα, συμπέρανε κάποια επιπλέον πράγματα, σύμφωνα με τα οποία δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί ο αγωνιστικός προσανατολισμός του ποδοσφαιριστή, από την επόμενη σεζόν.

Ο Αλμέιδα είδε στον Τσούμπερ έναν παίκτη που δυσκολεύεται στην προσωπική ενέργεια, ο οποίος όμως διαθέτει εξαιρετική κάθετη κίνηση και διαθέτει καλή τελική πάσα. Γεγονός το οποίο ίσως οδηγήσει τον Αργεντινό να μετατοπίσει τον Ελβετό σε πιο κεντρικούς ρόλους, ειδικά αν η διάταξη που επιλεγεί για την επόμενη σεζόν θα είναι το «4-3-3». Είπε επίσης στους ανθρώπους της ομάδας ότι θα μπορούσε να διακριθεί παίζοντας όλη την πλευρά σε «3-5-2» ή «3-4-3». Τα υπόλοιπα, στο χορτάρι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News