ΑΕΚ: Το σκέφτεται ο Αλμέιδα, για (δεύτερη) ευκαιρία στον Φράνσον

ΑΕΚ: Το σκέφτεται ο Αλμέιδα για να δώσει μια (δεύτερη) ευκαιρία στον Φράνσον

Ο Αλεξάντερ Φράνσον έχει μπει ήδη στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών, που η ΑΕΚ απέκτησε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά μέχρι και το τέλος της σεζόν έπαιξαν ελάχιστα λεπτά.

Ο Σουηδός χαφ, μόλις εννέα στο ματς των Play offs στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και η αλήθεια είναι πως κινδυνεύει να μπει σ’ ένα ακόμα πιο κλειστό κλαμπ, των ποδοσφαιριστών που ήρθαν στην ΑΕΚ τον χειμώνα και έφυγαν κακήν κακώς το καλοκαίρι. Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει μια χαραμάδα… αισιοδοξίας, να καταφέρει να το αποφύγει.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει περάσει από “κόσκινο” και μικροσκόπιο, όλους τους ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ. Έναν προς έναν. Και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, έχει σχηματίσει και άποψη για τον καθένα ξεχωριστά. Με την περίπτωση του Φράνσον υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν είχε επί της ουσίας τίποτα να τσεκάρει. Δεν μπορεί εξάλλου να είναι δείγμα γραφής εκείνα τα εννέα λεπτά στην Τούμπα, στα οποία μάλιστα ήταν μακριά απ’ όλες τις φάσεις. Επομένως μόνο πληροφορίες έχει καταφέρει να συλλέξει ο Αργεντινός τεχνικός, για τα πεπραγμένα του Φράνσον αυτό το εξάμηνο, μόνο στις προπονήσεις στα Σπάτα. 

Ο Αλμέιδα θέλει να σχηματίσει γνώμη για τον Φράνσον ο ίδιος

Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη ο Αλμέιδα για τον Σουηδό χαφ. Γι αυτό και υπάρχει η σκέψη να δώσει μια ευκαιρία στον Φράνσον, να αποδείξει μέσα από την προετοιμασία, πως όλα όσα έγιναν στο πρώτο του εξάμηνο στην ΑΕΚ, δεν είναι καθόλου ενδεικτικά της αξίας του. Δεν είναι μια “σκέψη” που έχει “κλειδώσει”. Αλλά είναι κάτι που ο Αλμέιδα το σκέφτεται και έχει μια ποδοσφαιρική λογική. 

Βεβαίως ο Φράνσον από τις 3 Φλεβάρη που ξεκίνησε τις προπονήσεις με την ΑΕΚ, έφτασε αρχές Απρίλη για να μπορεί να μπει σε αποστολή της ομάδας. Ενώ τα πρώτα (και τελευταία) αγωνιστικά λεπτά, τα πήρε ανήμερα πρωτομαγιάς. Και ήταν και απογοητευτικά, υπό την έννοια πως όχι απλώς δεν ακούμπησε μπάλα, αλλά ήταν μονίμως μακριά της. Πάντως στο διάστημα ανάμεσα στα μέσα του Απρίλη και τα μέσα του Μάη, τουλάχιστον στις προπονήσεις ο Φράνσον έδειχνε κάποια κινητικότητα. Εξ ου και η επιλογή του Οφρυδόπουλου να του δώσει εκείνα τα αγωνιστικά λεπτά ως αλλαγή στην Τούμπα. 

Γενικώς δεν υπήρξε κανένας ενθουσιασμός απ’ ότι έδειξε ο Φράνσον στις προπονήσεις. Ίσως γι αυτό και δεν έχει “κλειδώσει” η απόφαση του Αλμέιδα να δει τον Σουηδό χαφ στην προετοιμασία, να τον κρίνει εκεί και να αποφασίσει. Από την άλλη μεριά, ο Αργεντινός τεχνικός δεν θέλει να είναι άδικος με κανέναν από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News