ΑΕΚ: Το ζητούμενο είναι ο υπέρ-συγκεντρωτισμός του Σάντος

Το ναυάγιο της υπόθεσης Σάντος παρόλο που ακόμα δεν έχει πάρει επίσημη μορφή κι ενώ εξαντλούνται οι απειροελάχιστες ελπίδες που υπάρχουν για την προοπτική συνεργασίας των δύο πλευρών, σίγουρα δεν έπιασε την ΑΕΚ εξαπίνης.

Γνώριζαν καλά τόσο ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του ότι οι ελπίδες ήταν περιορισμένες. Για αυτό και στο παρασκήνιο, δίχως πράγματα να βγαίνουν προς τα έξω και με ιδιαίτερη προσπάθεια να μη γίνεται σούσουρο ονοματολογίας για να μην υπάρξουν επικοινωνιακά σφάλματα, οι άνθρωποι της ομάδας επιχειρούν για περιπτώσεις προπονητών από υψηλότερο ράφι.

Τι είδους προπονητή ψάχνει η ΑΕΚ;

Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι συνιστά μία σύνθεση πολλών πραγμάτων που θα πρέπει να λειτουργήσουν ευνοϊκά για την ΑΕΚ. Το να χτυπήσει τις πόρτες σπουδαίων προπονητών είναι το εύκολο της ιστορίας, το θέμα είναι ποιοι από αυτούς θα τις ανοίξουν για να ακούσουν τι έχει να τους πει. Είναι αλήθεια λοιπόν ότι όλο αυτό το διάστημα, οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού προσπαθούν να φέρουν το διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ σε επαφή με προπονητές σπουδαίου βεληνεκούς και αναγνωριζομένου διεθνώς status, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία το να αναφερόμαστε σε ονόματα, διότι οι πιθανότητες να ενδιαφέρονται για την προοπτική της ομάδας κάποιος εξ αυτών, δεν είναι με το μέρος της.

Σημασία στην παρούσα φάση το να εστιάσουμε στο προφίλ του ανθρώπου που η ΑΕΚ θέλει να έχει στον πάγκο της. Ψάχνει ακριβώς αυτόν τον υπέρ-συγκεντρωτισμό που χαρακτηρίζει τον Φερνάντο Σάντος καθώς στο πρόσωπο του Πορτογάλου έβλεπε τον άνθρωπο που πέραν από το να είναι προπονητής, θα δώσει με την εμπειρία, τη σοφία και τον επαγγελματισμό του λύσεις και τρόπους δράσεις για να λυθούν τα πολλά και διαπιστωμένα λειτουργικά προβλήματα που έχει αυτός ο παθογενής ποδοσφαιρικός οργανισμός.

Η ΑΕΚ ψάχνει έναν προπονητή που θα της δώσει διέξοδο από αγκυλώσεις ετών

Η ΑΕΚ θέλει έναν προπονητή στον οποίο θα δώσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο από όλους στα αποδυτήρια, έναν τύπο που θα εμπνέει σεβασμό (έως και δέος) και που το βιογραφικό του και μόνο θα κάνει άπαντες να στέκονται σούζα μπροστά του. Αυτό επιδιώκει και σίγουρα δεν είναι μία απλή υπόθεση. Θέλει να φέρει στην ομάδα έναν άνθρωπο που θα επιβάλει δικό του νόμο και ο οποίος θα συμβάλλει ώστε κάποια από τα μη έμπειρα στελέχη που δραστηριοποιούνται στην ΠΑΕ, θα επωφεληθούν από την αύρα του και θα δραστηριοποιηθούν πιο ωφέλιμα για την ΑΕΚ.

Κοντολογίς, η Ένωση δεν αναζητά απλά έναν καλό προπονητή αλλά τον άνθρωπο που θα επιβληθεί σε όλους και ο όποιος θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Όπως για παράδειγμα υπήρξε κάποτε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε και το σύγχρονο ποδόσφαιρο δύσκολα συγχρονίζεται με τέτοιες «ολοκληρωτικές» παρουσίες όμως στη φάση που βρίσκεται αυτή την εποχή η ΑΕΚ, ίσως να είναι και ο μοναδικός τρόπος για να βρει μία διέξοδο από τις μόνιμες αγκυλώσεις που τη χαρακτηρίζουν και δεν την αφήνουν να βγει από το τούνελ για να κοιτάξει μπροστά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News