ΑΕΚ: Τρεις επιλογές υψηλού επιπέδου για προπονητή

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ.

Μπορεί να είναι ζήτημα η πορεία της ομάδας στα πλέι οφ και η δυνατότητα εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά στην Ενωση θέλουν να κλείσουν το θέμα του νέου τεχνικού το συντομότερο δυνατό, ιδανικά ως το τέλος του Απρίλη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως πέραν του δεδομένου ενδιαφέροντος για τον Φερνάντο Σάντος, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και με δύο ακόμα προπονητές υψηλού επιπέδου.

Σάντος, Ρεμπρόφ και δυσπιστία

Αναφορικά με τον Φερνάντο Σάντος, οι πιθανότητες πλέον δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Η τοποθέτηση του Πορτογάλου τεχνικού μετά την πρόκριση της χώρας του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ήταν κακό μήνυμα. Ο Σάντος έδειξε πως επιθυμεί να οδηγήσει την Πορτογαλία και στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομοσπονδία της πατρίδας του. Βέβαια, όπως είχε διαπιστωθεί και στις αρχικές επαφές, υπάρχει ενδιαφέρον και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα.

Στην ΑΕΚ θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για τον Σάντος. Παράλληλα ωστόσο, έχουν προχωρήσει επαφές και με άλλους προπονητές. Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ήδη συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο με τεχνικούς που μπορούν να θεωρούνται από το πάνω ράφι. Ισως όχι της εμπειρίας και της προσωπικότητας (και της γνώσης των ειδικών συνθηκών βέβαια) του Σάντος, αλλά με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.

Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ από πέρυσι είναι πολύ ψηλά στις επιλογές ο Σεργκέι Ρεμπρόφ. Είναι μια λύση που θα έβλεπαν θετικά, αλλά δεν είναι η μόνη που εξετάζουν. Στην ΑΕΚ στοχεύουν σε κάποιο προπονητή που θα έχει τα περισσότερα εχέγγυα για να σταθεί στον – δύσκολο – πάγκο της ομάδας και να γίνει σημείο αναφοράς. Υπάρχει δυσπιστία έπειτα από τις παλινωδίες που κορυφώθηκαν την τρέχουσα σεζόν, αλλά θεωρούν πως θα βρουν την πολυπόθητη λύση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News