Άκης Μάντζιος: Έφυγε πετυχημένος από τον Άρη μετά από 511 μέρες και 66 αγώνες

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020 που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου 2022 που αποχαιρέτησε πάλι μετά από ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άκης Μάντζιος συμπλήρωσε 511 μέρες στον κιτρινόμαυρο πάγκο δίνοντας 66 αγώνες.

Και έφυγε με την ταμπέλα του επιτυχημένου καθώς δεν είναι απλά ο μακροβιότερος προπονητής του Άρη από το 1995 και έπειτα, αλλά κατέγραψε και μία εξαιρετική πορεία στην περσινή σεζόν οδηγώντας τον Άρη στη 2η θέση στην κανονική περίοδο και στην 3η μετά και τα πλέι οφ, πάνω από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. 

Δεν θα είχε φύγει αν…

Επί της ουσίας, ο Άκης Μάντζιος μπορεί να μην είχε χάσει τη δουλειά του, αν από τον Άρη δεν είχαν αφαιρεθεί οι έξι βαθμοί στην αρχή της περιόδου για την υπόθεση Λάσκοφ. Γιατί με τους 6 αυτούς βαθμούς, ο Άρης σήμερα θα ήταν με 35 βαθμούς στην 5η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και πάνω από τον Παναθηναϊκό.  

Το άδοξο φινάλε

Στους 17 αυτούς μήνες παρουσίας του στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άκης Μάντζιος που μετά από ποδοσφαιριστής και αρχηγός έγινε και προπονητής του Άρη, πέτυχε μεγάλες νίκες, αλλά και βαριές ήττες. Ασφαλώς και ο ίδιος περίμενε μια καλύτερη σεζόν φέτος, καθώς κράτησε τον κορμό της ομάδας και ενισχύθηκε μεταγραφικά. Ωστόσο η αστοχία της διοίκησης στις επιλογές στη θέση του σέντερ φορ και η αδυναμία στο σκοράρισμα, που παγίδευσε τον Άρη σε ένα μονοτόνο και προβλέψιμο παιχνίδι για τους αντίπαλους τους, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο άδοξο φινάλε του. 

Αριθμοί που εντυπωσιάζουν

Στους 66 αγώνες στην άκρη του πάγκου είχε θετικό πρόσημο με 30 νίκες, 17 ισοπαλίες και 19 ήττες και 71-53 γκολ και δικαίως είναι στην κορυφαία 10άδα προπονητών του Άρη σε νίκες. Εγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του Άρη σε νίκες μέσα σε μια σεζόν πίσω από τον Αποστόλ Τσατσέφσκι από την περίοδο 1978-’79, ενώ με τις 8 εκτός έδρας νίκες σε μια αγωνιστική περίοδο έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News