Άρης - Ατρόμητος 3-0: Ο Μπούργος... έλυσε τα μάγια και ο Άρης χόρεψε τάνγκο!

Ο Άρης επέστρεψε πειστικά στις νίκες μετά από 21 μέρες (από τη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης), χορεύοντας Αργεντίνικο τάνγκο!

Ο Χερμάν Μπούργος στο εξαιρετικό ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο έδωσε τον τόνο και έλυσε τα μάγια. Και ο Ντάνιελ Μαντσίνι εκτέλεσε τον Ατρόμητο με δύο προσωπικά γκολ για να βάλει τέλος σε μία μακρά περίοδο ξηρασίας και να δώσει οξυγόνο στον Άρη, που έχει μπροστά του δύο ακόμα τελικούς. Ο Αργεντινός εξτρέμ, σταθερά κορυφαίος στον δεύτερο γύρο, πέτυχε δύο δύσκολα και όμορφα γκολ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και στην έναρξη του δεύτερου για να κλειδώσει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο

Την εντελώς αργεντίνικη βραδιά υπέγραψε και ο Χουάν Ιτούρμπε (όπως και ο Μπούργος έχει παίξει στη Ρίβερ Πλέιτ), που με ένα πανέμορφο γκολ διαμόρφωσε το 3-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα!

Ο Ατρόμητος έκανε ένα κακό παιχνίδι, αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα κόντρα στον παθιασμένο Άρη και δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο ματς. 

Με γκολ από Μαντσίνι άρχισε η εποχή Μπούργος

Ο Άρης παρατάχθηκε στο ντεμπούτο του Χερμάν Μπούργος με δύο νέα πρόσωπα, τους Ιτούρμπε και Σούντγκρεν και η κίνηση αυτή αποδείχθηκε πολύ γρήγορα καταλυτική, καθώς και οι δύο μαζί με τον μόνιμα κορυφαίο Μαντσίνι, έκαναν τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με απίστευτη ορμή στο γήπεδο, στρίμωξαν τον Ατρόμητο στην περιοχή του και έκαναν 13 τελικές (6 μέσα από την περιοχή) στα πρώτα 45 λεπτά με 74-26% κατοχή μπάλας. Μάλιστα ο Άρης πήρε τελικές από 8 παίκτες(!), ενώ έψαξε το γκολ με κάθε τρόπο, κάθετα, από τις πλευρές (κυρίως από τη δεξιά), με μακρινά σουτ και αν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Γιαννιώτης, οι παίκτες του Μπούργος θα είχαν ανοίξει πολύ νωρίτερα το σκορ από το 45+1, σημείο όπου ο Ντάνιελ Μαντσίνι σφράγισε την εποχή Μπούργος στον Άρη με ένα πολύ δύσκολο γκολ, καθώς δεν αιφνιδιάστηκε και πλάσαρε χωρίς κοντρόλ. 

Ο Άρης σκόραρε για πρώτη φορά μετά τις 2 Φεβρουαρίου και πήγε πιο ήρεμος στα αποδυτήρια. Στο διάστημα αυτό κέριδσε και ένα πέναλτι, που ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, ενώ πέτυχε και γκολ με τον Καμαρά, που επίσης ακυρώθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Όσο για τον Ατρόμητο, ήταν απρόβλεπτα κακός, δεν απείλησε ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μόνιμα στα σχοινιά σε θέση άμυνας. 

Με φόρα και στο β’ ημίχρονο!

Ο Άρης άνοιξε το δεύτερο ημίχρονο όπως το έκλεισε. Με γκολ από τον Ντάνιελ Μαντσίνι! Ο Αργεντινός πήρε την ασίστ του Σάσα στο 58′ και με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό του γκολ! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ατρόμητος έκανε πρώτη προσπάθεια μόλις στο 61′ με τον Ροτάριου, χωρίς καν να απειλήσει. Στο 83΄κι ενώ ο Μπούργος έκανε ροτέισον, ο Ιτούρμπε με μία κανονιά πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα (80′ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Εντιαγέ (70′ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (70′ Γκαρσία), Ιτούρμπε (86′ Σάκιτς), Λούκας Σάσα, Καμαρά

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντάνι Καστεγιάνο (64′ Τζοβάρας), Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Σάλομον (71′ Ντένιτς), Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (64′ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (71′ Άλιμπεκ), Κουλούρης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News