Άρης: Αυτή η ομάδα φτιάχνεται για ένα στόχο, το Champions League!

Δυο χρόνια τώρα σταθερά στην τρίτη θέση ο Άρης, αφήνοντας πίσω του τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Χτίζει σε νοοτροπία, αποκτά διάρκεια, του ξεφεύγει όμως για λίγο κάποια διάκριση, που την επιζητεί με απίστευτο πάθος και δίψα ο κόσμος του. 

Στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, 21 Ιουλίου στην καρδιά του καλοκαιριού, με συνθήκες έντονης ζέστης και αντίπαλο χωρίς βαρύ όνομα που να τραβήξει κόσμο, βρέθηκαν 20 χιλιάδες άνθρωποι. Είκοσι χιλιάδες να στριμωχτούν για να δουν την ομάδα τους, να φωνάξουν Άρης και να πάρουν μέρος στο πάρτυ, όπως είναι κάθε ματς του Άρη από την περσινή χρονιά.

Οι μεταγραφικές κινήσεις όμως του Θόδωρου Καρυπίδη και των συνεργατών του στο φετινό καλοκαίρι, το αναβθμισμένο ρόστερ και η πρόσφατη βόμβα με τον Μανού Γκαρσία, δείχνουν σε μία μόνο κατεύθυνση: Στα αστέρια!

Είναι φανερό! Ο Άρης στοχεύει στο Champions League!

Η φετινή σεζόν θα είναι ξεχωριστή, καθώς πέντε ομάδες θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο πρωταθλητής και η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση θα συμμετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για τον Άρη τον δύο σερί τρίτων θέσεων, η δυάδα είναι μονόδρομος. Θέλει να ανέβει ένα ακόμη σκαλοπάτι, όπως θέλει να διεκδικήσει και το κύπελλο, ένα απωθημένο που τον στοιχειώνει, καθώς ξεγλιστρά από τα χέρια του στους τελικούς. Άλλωστε και το Κύπελλο φέτος επιβραβεύεται με συμμετοχή στο πιο ποιοτικό (σε σχέση με το Conference) Europa League.

Παρακολουθώντας τον ανταγωνισμό είναι προφανές πως ο Άρης έχει κινηθεί εντυπωσιακά στην μεταγραφική αγορά, αντικαθιστώντας τους παίκτες που έληγαν τα συμβόλαια τους με μεταγραφές από το πάνω ράφι. Έκανε στοχευμένες επιλογές γεμίζοντας τα κενά και με πρόθεση να υπάρχουν σε κάθε θέση δύο και τρεις λύσεις για τον προπονητή. Και κυρίως έσκυψε πάνω από το πρόβλημα του σκοραρίσματος με ποδοσφαιριστές που έχουν το γκολ. 

Μέχρι τώρα ο Άρης έχει ανοίξει το πορτοφόλι κι έχει αποκτήσει εννια ποδοσφαιριστές, συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά: Εμπειρία, νέο αίμα, ποιότητα, ταχύτητα, επιθετικότητα, εξαιρετικά χτυπήματα, σωματικά προσόντα, ύψος.

Ο Μπούργος έχει πλέον στα χέρια του εξαιρετικές πρώτες ύλες και καλείται να μαγειρέψει ως άλλος chef για να κάνει το τραπέζι στον κόσμο του Άρη! Δεν είναι εύκολη η συνταγή. Πρέπει όλοι αυτοί οι παίκτες να συνδυαστούν με τον καλύτερο τρόπο, να αποκτήσουν ομοιογένεια, να βρουν τη χημεία τους, να φτιάξουν αυτοματισμούς, να βάλουν κάτω το εγώ για την ομάδα. Εδώ είναι όμως και μοιράζονται το ίδιο μυστικό με τον κόσμο: Διψούν για διάκριση. 

Οι εννιά μεταγραφές

Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει. Ο Μανού Γκαρθία είναι ο ένατος, χωρίς να υπολογίζονται οι πιτσιρικάδες που έγιναν επαγγελματίες. Όλα δείχνουν όμως ότι ο Άρης δεν σταματάει εδώ. Ένας στόπερ κι ένας φορ ακόμη είναι στο πρόγραμμα! Ως τώρα έχουν αποκτηθεί οι ακόλουθοι:

  • Μάρβιν Πίρσμαν 31, Βέλγιο, αριστερός μπακ
  • Πάπε Σέικ Ντιόπ 25, Σενεγάλη, μέσος
  • Αντρέ Γκρέι 31, Τζαμάικα, σέντερ φορ
  • Μπράντλεϊ Μαζικού 26, Γαλλία, αριστερός μπακ
  • Μπράιαν Νταμπό 30, Μπουρκίνα Φάσο, μέσος 
  • Ράφαελ Καμάτσο 22, Πορτογαλία, δεξιός εξτρέμ
  • Μόουζες Οντουμπάγιο 29, Αγγλία, δεξιός μπακ
  • Ζερβίνιο 35, Ακτή Ελεφαντοστού, αριστερός εξτρέμ
  • Μανού Γκαρθία 24, Iσπανία, μεσοεπιθετικός

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News