Άρης: Γεννούν και τα κοκόρια του Μπούργος! - Μετά τον Πάλμα, ο Ντουκουρέ!

Άρης: Γεννούν και τα κοκόρια του Μπούργος! – Μετά τον Πάλμα, ο Ντουκουρέ χρίστηκε σκόρερ στο πρώτο του ματς ως βασικός στα πλέι οφ της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ

O Άρης κέρδισε ένα ακόμα ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν και ο Χερμάν Μπούργος μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για τις επιλογές του για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Ο Αργεντινός τεχνικός αιφνιδίασε πρώτα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ με την επιλογή του Λουίς Πάλμα στην ενδεκάδα. Ο πιτσιρικάς από την Ονδούρα πήρε την ευκαιρία και χρίστηκε σκόρερ στην πρώτη παρουσία του στη βασική ενδεκάδα. Μάλιστα κράτησε τη θέση του στην ενδεκάδα για δεύτερο παιχνίδι, παίζοντας δίπλα στον Καμαρά

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν η σειρά του Σεϊχ Ντουκουρέ να πάρει φανέλα βασικού. Ο μυικός τραυματισμός του Λούκας Σάσα άνοιξε μία θέση στην ενδεκάδα κι ενώ όλοι θα περίμεναν να καλύψει το κενό ο Εντιαγέ, που όλη σχεδόν τη χρονιά ήταν βασικός, ο Μπούργος έριξε στη μάχη τον Ντουκουρέ, που έκανε τη διαφορά. Ο «Ντούκι» όχι μόνο έπαιξε εξαιρετικά στη θέση του κερδίζοντας την μάχη του κέντρου, αλλά πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα, κρίνοντας το ντέρμπι και βάζοντας το όνομά του στους σκόρερ ενός Άρης-ΠΑΟΚ.

Ο Μπούργος δεν φοβάται να κάνει αλλαγές αφήνοντας στον πάγκο βασικά στελέχη, όπως κάνει και με τον Εμπακατά στη θέση του Σούντγκρεν, χωρίς να φανεί το κενό του Σουηδού και κυρίως φτάνοντας σε νίκες.

Βγήκε ακόμη και η επιλογή τρίτου στόπερ στην άμυνα του Άρη

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μπούργος δικαιώθηκε ακόμη και για την απόφασή του να αποσύρει τον Καμαρά και να ρίξει τρίτο στόπερ στο γήπεδο. Σε μία κίνηση που μάλλον φαινόταν αδιανόητη, καθώς ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέξα παίκτες και ο Καμαρά έκανε ότι ήθελε στο αμυντικό μισό των αντιπάλων, ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ανέβει κα να πιέσει, αντί να κλειδώσει τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο στο τέλος, ο Άρης ουσιαστικά με τον τρίτο στόπερ κράτησε μακριά από την άμυνα του τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ και έφτασε στον στόχο, που ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News