Άρης: Η 10η αναβολή του CAS, τα πιθανά σενάρια και η κιτρινόμαυρη προσδοκία

Άρης: Η 10η αναβολή του CAS, τα πιθανά σενάρια για την υπόθεση Φιορίντ Ντουρμισάι και η κιτρινόμαυρη προσδοκία

Το μαρτύριο της σταγόνας, με τις συνεχείς αναβολές του ανώτατου διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου της Λοζάνης, για την υπόθεση του Φιορίντ Ντουρμισάι, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον Άρη, που δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και να αποφασίσει τι θα κάνει μα τα συμβόλαια που λήγουν στα τέλη Ιουνίου. 

Ο Άρης έχει αρχικά τιμωρηθεί από το CAS με απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο, ποινή που είναι σε αναστολή, για την έκδοση δελτίου στον Φιορίντ Ντουρμισάι. 

Οι 10… αναβολές

Τον τελευταίο χρόνο η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη και ο Άρης παραμένει όμηρος σε αυτή την ιδιότυπη κατάσταση. Η πρώτη αναβολή δόθηκε πέρυσι μέχρι τις 14 Μαϊου. Η επόμενη αναβολή ήταν για τις 15 Ιουνίου και η νέα αναβολή για τις 16 Ιουλίου πανηγυρίστηκε στα γραφεία της Αλκμήνης, καθώς ο Άρης αποκτούσε δικαίωμα μεταγραφών. Η τέταρτη αναβολή πήγε για τις 13 Αυγούστου και η πέμπτη για τις 18 Οκτωβρίου. Εκεί άρχισε να δημιουργείται νέα ανησυχία για τις μεταγραφές του χειμώνα. Ακολούθησε νέα αναβολή για τις 15 Δεκεμβρίου και μία ακόμα για τις 10 Ιανουαρίου. Η όγδοη αναβολή δόθηκε για τις 11 Φεβρουαρίου, η ένατη για τις 8 Απριλίου και σήμερα οι αναβολές έγιναν διψήφιες. Η 10η αναβολή του CAS πήρε παράταση μέχρι και τις 29 Απριλίου!

Τα πιθανά σενάρια

Η τελευταία εξέλιξη παρουσιάζει μια διαφορά, καθώς δίνει για πρώτη φορά παράταση διορίας σε λιγότερο από έναν μήνα. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως η απόφαση έχει εκδοθεί, αλλά καθυστερεί λόγω του μεγάλου όγκου υποθέσεων. Τα πιθανά σενάρια είναι τέσσερα.

  • Να καταδικαστεί ο Άρης στην αρχική ποινή και να εκτίσει απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο, ή να μειωθεί η ποινή για μία μεταγραφική περίοδο. Αυτή είναι και η χειρότερη εκδοχή.
  • Να αθωωθεί ο Άρης, που υποστηρίζει ότι υπεύθυνη ήταν η ΕΠΟ και να μπορεί να κάνει κανονικά μεταγραφές. 
  • Να παραγραφεί η αρχική ποινή λόγω χρόνου και να μην εκτελεστεί ποτέ. 
  • Να μετατραπεί η ποινή σε χρηματικό πρόστιμο. 

Η τελευταία εκδοχή αποτελεί και την κιτρινόμαυρη προσδοκία σε περίπτωση φυσικά που δεν αθωωθεί. Να μην πληρώσει δηλαδή με μία τόσο βαριά, εξοντωτική ποινή, αλλά να επιβληθεί ένα χρηματικό πρόστιμο, που να ερμηνεύει κατά κάποιο τρόπο την πρωτόδικη απόφαση, αλλά να αφήνει ικανοποιημένη και την ΠΑΕ Άρης.  

Συμβιβασμός με τον Ίμπε

Στο περιθώριο της νέας αναβολής για τον Ντουρμισάι, ήρθε και ο συμβιβασμός του Άρη με τον Νιγηριανό Τζον Ίμπε, που είχε δικαιωθεί στη δεύτερη προσφυγή του στη FIFA για ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ. Ο Άρης είχε σκοπό να προσφύγει στο CAS, αλλά βρήκε πρόσφορο έδαφος, ήρθε σε συμβιβασμό και έκλεισε μία ακόμα πληγή του παρελθόντος. 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News