Χερμάν Μπούργος: Έτσι βοήθησε να «χτιστούν» ο Κουρτουά κι ο Όμπλακ στην Ατλέτικο

Ο Χερμάν Μπούργος μπορεί να μην ήταν άμεσα υπεύθυνος για την προπόνηση των τερματοφυλάκων στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά έπαιξε ρόλο στο να βελτιωθούν ο Τιμπό Κουρτουά κι ο Γιάν Όμπλακ και κυρίως να κερδίσουν την εξέδρα.

Ο Πάμπλο Βερσεγιόνε, ο κόουτς των τερματοφυλάκων στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήξερε πως μπορούσε να υπολογίζει στις συμβουλές του «Μόνο». Ως επί το πλείστον για μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Άλλωστε, δεν συναντάς σε πολλά προπονητικά τιμ έναν συνάδελφο με 35 συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής που έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους τεχνικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας.

Η δουλειά του Μπούργος στους «ροχιμπλάνκος» δεν του επέτρεπε κιόλας κάτι περισσότερο απ’ αυτό. Ωστόσο, ήταν το πρώτο φίλτρο που υποδεχόταν τα βίντεο από τους αναλυτές των αντιπάλων κι εκείνος που ήξερε από πρώτο χέρι τί θα αντιμετώπιζαν οι τερματοφύλακες. Παράλληλα, ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των στατικών φάσεων σε άμυνα και επίθεση.

Τα tips στον Κουρτουά και στον Όμπλακ

Έτσι, με τον Κουρτουά η αποστολή του προπονητικού τιμ ήταν να βελτιωθεί στο εναέριο παιχνίδι. Ο Βέλγος έμεινε τρεις σεζόν στο κλαμπ δανεικός από την Τσέλσι προτού επιστρέψει στο Λονδίνο. Με τους «ροχιμπλάνκος» κατέκτησε την La Liga (2013-14), το Copa del Rey (2012-13), το Europa League (2011-12) και το ευρωπαϊκό Super Cup (2014). Όλα αυτά ενώ η παρουσία του δέσποζε στην περιοχή της Ατλέτικο. Οι συμβουλές του πώς να είναι πιο επιθετικός στις στατικές φάσεις σε θέση άμυνας ώστε να βοηθάει την ομάδα στο τρανζίσιον βοήθησαν πολύ.

Με τον Όμπλακ, η καθοριστική στιγμή ήταν στη φάση των «16» του Champions League το 2015 κόντρα στην Λεβερκούζεν. Ο Μπούργος με δική του πρωτοβουλία οργάνωσε μια προπόνηση πέναλτι πριν το δεύτερο ματς. Ο Σλοβένος έλαμψε αποκρούοντας ένα, αλλά και με τις τοποθετήσεις του που ώθησαν τους παίκτες των «ασπιρίνων» να δοκιμάσουν εκτελέσεις με υψηλό ρίσκο στέλνοντας την μπάλα άουτ σε δύο περιπτώσεις. Οπότε στον Άρη, οι τερματοφύλακες μπορούν να περιμένουν πως υπό τις οδηγίες του θα βελτιωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρης: Δείτε και ακούστε τον ροκά Μπούργος να τραγουδάει με την μπάντα του!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News