Άρης: Η αστοχία των εκατομμυρίων και το βάρος του Μπούργος!

Άρης: Η αστοχία των εκατομμυρίων και το βάρος του Μπούργος – Ο Άρης έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ επειδή αδίκησε και πάλι τον εαυτό του και κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ

Η αστοχία των εκατομμυρίων! Οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του Άρη, ο Καμαρά με τον Εντιαγέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο τρίτο λεπτό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν βρέθηκαν σε μοναδική θέση για να ανοίξουν το σκορ και ο Άρης έχασε μία χρυσή ευκαιρία να καταστρέψει νωρίς όλο το πλάνο του Λουτσέσκου και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη σε ένα κομβικό σημείο. 

Κοντά τους και ο Ματέο Γκαρσία που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν αρνητικός, χωρίς να ξέρει τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο, αλλά και χωρίς να έχει το ίδιο πάθος με άλλους συμπαίκτες του. Μεγάλο παράδειγμα ο Ντάνιελ Μαντσίνι, που και πάλι ήταν ο κορυφαίος του Άρη, το ίδιο συνέβη και στην ήττα από τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες. Ο Μαντσίνι τα δίνει όλα, καταθέτει ψυχή, αλλά όταν δεν υπάρχει ισορροπία και από το άλλο άκρο, αλλά δεν σκοράρει και ο φορ, οι εμφανίσεις του Αργεντινού δεν έχουν αποτέλεσμα. 

Ο Άρης αδικεί τον εαυτό του κατ’ εξακολούθηση 

Από την αρχή της χρονιάς η εικόνα του Άρη είναι ίδια και απαράλλαχτη. Δημιουργεί φάσεις, που ειδικά σε ένα ντέρμπι μπορούν να δώσουν τη νίκη με 1-0, αλλά δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και όταν δεν το κάνουν οι ποδοσφαιριστές με τα βαριά συμβόλαια, αλλά δεν υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο, ποιος να σκοράρει; Ο Καμαρά έχει εύκολο πλασέ μόνος με τον Πασχαλάκη και δεν μπορεί να τον νικήσει, ενώ έχει δίπλα του και την επιλογή του αμαρκάριστου Εντιαγέ.

Στην ίδια φάση ο Εντιαγέ παίρνει την μπάλα και μπροστά σε άδεια εστία, την στέλνει πάνω στον Μιχαηλίδη. Πριν από 22 χρόνια σε ένα Άρης-ΠΑΟΚ 4-0 επί Μπάμπη Τεννέ, ο Γιώργος Κολτσίδας βρέθηκε στην ίδια θέση, στόπαρε και με μία προσποίηση πλάσαρε σε άδεια δίχτυα. Αν οι παίκτες του Άρη δεν μπορούν να σκοράρουν σε τέτοιες φάσεις, τότε τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε Μάντζιος και ο κάθε Μπούργος;

Η ώρα του Μπούργος

Ο Αργεντινός τεχνικός που είδε το ματς από την κερκίδα θα πρέπει να καταφύγει στην εμπειρία του για να καταφέρει να ξορκίσει τη δυστοκία των παικτών του Άρη. Θα αλλάξει σχηματισμό; Θα ανακατέψει την τράπουλα; Θα εμπνεύσει τους παίκτες του; Όπως και να’ χει ο Άρης θέλει μόνο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια με Ατρόμητο, Αστέρα και Ολυμπιακό (εκτός κι αν επιστραφούν οι έξι βαθμοί που του αφαιρέθηκαν για την υπόθεση Λάσκοφ) για να μπει στα πλέι οφ και να έχει ζωντανές ελπίδες για Ευρώπη. Και χωρίς γκολ, νίκες δεν έρχονται…

Και δεν είναι μόνο το σκοράρισμα. Για ένα ακόμα ματς ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές του. Ελάχιστη βοήθεια και ούτε ένας game changer για να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Στο τελευταίο μάλιστα εικοσάλεπτο ο Άρης κινδύνευσε να χάσει μάλιστα ένα δικό του παιχνίδι, καθώς οι παίκτες στον άξονα έμειναν από δυνάμεις και ο ΠΑΟΚ που κατάλαβε τι συμβαίνει, άρχισε να πατάει περιοχή και να πιέζει.

Το επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι εύκολο. Ο Άρης είναι ακόμα ζωντανός, αλλά τα περιθώρια στενεύουν διαρκώς. Στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει μόλις έναν βαθμό, ενώ θα μπορούσε ήδη να έχει κλειδώσει την παρουσία του στα πλέι οφ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News