Άρης: Ο Μόουζες Οντουμπάγιο έχασε τη μητέρα του στα 13 του και έγινε πρεσβευτής κατά της ελονοσίας!

Ο Μόουζες Οντουμπάγιο φτάνει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον Άρη και να ξεκινήσει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, για πρώτη φορά εκτός Αγγλίας, όπως και ο Αντρέ Γκρέι, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης στην ΚΠΡ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

Ο 29χρονος Άγγλος με Νιγηριανές ρίζες, πέρα από τις εξαιρετικές του ικανότητες ως ποδοσφαιριστής, κουβαλάει και μία απίστευτη ιστορία. 

Μόλις σε ηλικία 13 χρόνων έχασε τη μητέρα του από ελονοσία και πέρασε μέσα από μία τραυματική κατάσταση, που λίγο έλλειψε να τον τσακίσει. Ωστόσο βρήκε τη δύναμη να το πολεμήσει, να σταθεί στα πόδια του και να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έγινε πρεσβευτής στην Αγγλία κατά της ελονοσίας, συμμετέχοντας στην οργάνωση Malaria No More UK.

Το σοκ και η κατάθλιψη

Η μητέρα του Έστερ ήταν νοσηλεύτρια και ταξίδεψε στη Γκάνα για να βοηθήσει εκπαιδεύοντας την τοπική κοινωνία για να μάθει να προστατεύεται από ασθένειες. Επειδή είχε μεγαλώσει στη Νιγηρία πίστευε πως θα είχε ανοσία στην ελονοσία, μια πεποίθηση που πολλοί έχουν ακόμη και σήμερα, όταν όμως επέστρεψε στο Λονδίνο διαγνώστηκε με ελονοσία. 

«Ήταν τραυματικό για εμάς να δούμε τη μάχη της με αυτή την ασθένεια. Αν γνωρίζαμε αυτό που ξέρουμε τώρα, θα κάναμε τα πράγματα διαφορετικά, αλλά η μαμά ήταν σίγουρη ότι ήθελε να λάβει θεραπεία στην Αφρική για την ελονοσία και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό ταξίδεψε στην Ουγκάντα ​​για να δει έναν γιατρό που του είχαν συστήσει. Ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Δεν επέστρεψε ποτέ. 

Στη μάχη κατά της ελονοσίας

Ήμουν 13 και έπαθα σοκ τους πρώτους πέντε μήνες. Δεν θα το ευχόμουν σε κανέναν να χάσει τον γονιό του σε τόσο μικρή ηλικία. Πάντα έβλεπα τη μαμά μου ως μια τόσο δυνατή γυναίκα, τίποτα δεν θα την επηρέαζε. Ο θάνατος της με άλλαξε για λίγο, ήταν σαν να είχε ξεριζωθεί ένα μέρος του εαυτού μου. Έχασα ακόμη και το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο, αλλά ευτυχώς τελικά μετέτρεψα τη θλίψη μου σε κίνητρο για να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και καλύτερος άνθρωπος και αυτό είναι το επίκεντρό μου από τότε. Είναι η κληρονομιά της μαμάς. Θα χαιρόταν τόσο πολύ να δει πού βρίσκομαι τώρα – όλη η σκληρή δουλειά της αποδίδει», δήλωσε ο Μόουζες Οντουμπάγιο. Το νέο απόκτημα του Άρη έχασε και τη θεία του από την ίδια ασθένεια  και αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την οργάνωση Malaria No More UK για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ασθένειας, από την οποία πεθαίνει ένα παιδί κάθε δύο λεπτά στην Αφρική!

 Ο σοβαρός τραυματισμός και οι γκολάρες!

Ο Οντουμπάγιο αντιμετώπισε και έναν σοβαρό τραυματισμό στην επιγονατίδα στην προετοιμασία του 2016 και έμεινε δύο χρόνια εκτός γηπέδων. Λίγο έλειψε να παρατήσει το ποδόσφαιρο, αλλά επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός το 2018 και από τότε έχει συνέχεια γεμάτες συμμετοχές. Ο 29χρονος είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα στο γήπεδο και έχει σημαδέψει την καριέρα του με μερικά εντυπωσιακό γκολ, όπως αυτό που πέτυχε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Λέιτον Όριεντ στον τελικό ανόδου με τη Ρόδεραμ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αρης Μεταγραφές: Κλείνει το δεξί άκρο με τον Μόουζες Οντουμπάγιο της ΚΠΡ

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News