Άρης: Οι πειραματισμοί του Μπούργος και μια πρόκληση

Ο Χερμάν Μπούργος είναι ένας προπονητής που όπως φαίνεται του αρέσει να πειραματίζεται, να δοκιμάζει και να ψάχνει νέα δεδομένα από το ρόστερ του. 

Κόντρα στη λογική που λέει ότι στο φινάλε της σεζόν δεν είναι ώρα για δοκιμές, αλλά για σίγουρες λύσεις, ο Μπούργος έχει τη δική του πρακτική. Και μέχρι τώρα άλλες φορές έχει δικαιωθεί και άλλες έχει αποτύχει. 

Οι «νίκες» του Μπούργος

Ως τώρα ο τεχνικός του Άρη έχει βγάλει άσους από το μανίκι με αποκορύφωμα το ντεμπούτο του Λουίς Πάλμα και του Σεϊκ Ντουκουρέ στην ενδεκάδα με γκολ στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ανακατέψε την εντεκάδα του, πίστεψε σε νέα πρόσωπα, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και δικαιώθηκε. Στα θετικά είναι και η χρησιμοποίηση του Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας με καλά αποτελέσματα, αν και με αυτόν τον τρόπο έχει παγιωθεί στον πάγκο ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο για πολλούς καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος. 

Και δύο αποτυχημένες επιλογές

Εκεί πάντως που ο Μπούργος απέτυχε παταγωδώς, ήταν στις αλλαγές ρόλων που έδωσε σε παίκτες του και δεν βγήκαν ποτέ. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ, χρησιμοποίησε τον Εντιαγέ μπροστά δεξιά δίπλα στον Καμαρά και ο Σενεγαλέζος πέρασε απαραητήρητος, ενώ στο ίδιο ματς και η επιλογή της τριάδας στην άμυνα δεν δούλεψε. Ο Άρης έχασε ένα ημίχρονο, ο Μπούργος έτρεχε να προλάβει, αλλά ο Άρης δεν τα κατάφερε.

Στη Λεωφόρο ήταν το δεύτερο χαμένο στοίχημα. Επέλεξε έναν σχηματισμό σε 4-4-2 με τον Λούκας Σάσα να πνίγεται ως δεξιός χαφ και από το 10 σήκωσε τον Ιτούρμπε για ζέσταμα. Ο Άρης κατέγραψε το χειρότερο του πρώτο ημίχρονο. ήρθε και η αποβολή του Καμαρά και χάθηκε ένα κρίσιμο ματς. 

Μένει να δούμε τώρα τι θα αποφασίσει για την επιλογή του σέντερ φορ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που λείπει ο Καμαρά. Θα πάει με το προφανές, τον Μαντσίνι σαν ψευτοεννιάρι; Θα ακολουθήσει τον plan B με τον Λουίς Πάλμα στην κορυφή; Ή να περιμένουμε μία ακόμα έκπληξη;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News