Άρης - Σέρχιο Κόκε, η δακρυσμένη εξομολόγηση ενός αυτοκαταστροφικού σούπερ σταρ

Άρης: Σέρχιο Κόκε, η δακρυσμένη εξομολόγηση ενός αυτοκαταστροφικού σούπερ σταρ πριν από 11 χρόνια

Ο αυτοκαταστροφικός Ισπανός στράικερ και ο δρόμος ενός σούπερ σταρ από την αποθέωση στην απαξίωση στην πενταετία που αγωνίστηκε στον Άρη. 

Πέρασαν 11 χρόνια από την περιβόητη αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου του Σέρχιο Κόκε, με δάκρυα στα μάτια, που έβαζε τέλος σε μια καριέρα πέντε ετών στον Άρη. Ήταν 13 Απριλίου 2011 και ο Κόκε δεν ήταν ένας απλός ποδοσφαιριστής.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους ξένους στην ιστορία του Άρη, ένα από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που λατρεύτηκε από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τον δίχασε. Ένας ποδοσφαιριστής που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, που σήκωσε πολλές φορές στο πόδι όλο το Χαριλάου, αλλά και ένα ποδοσφαιριστής με πολλά πάθη, που τα πλήρωσε, που δεν του άρεσε να προπονείται και δεν μάθαμε ποτέ που θα μπορούσε να φτάσει υπό άλλες συνθήκες. Ένας αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας που εξηγεί την άνοδο στην κορυφή και την αποθέωση, αλλά και την πτώση μέχρι την απαξίωση.

Από τους κορυφαίους σκόρερ του Άρη

Από την ημέρα που έφτασε στη Θεσσαλονίκη από τη Μαρσέιγ τον Αύγουστο του 2006, ο Κόκε δεν χρειάστηκε πολύ για να δείξει την αξία του. Ο τρόπος που χάιδευε την μπάλα όταν πλάσαρε, η ευκολία στο σκοράρισμα που ακόμη και τώρα λείπει από τον Άρη, τον έκαναν σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. Το «Κόκε-Κόκε» ακουγόταν από τις  εξέδρες του Βικελίδης και ο Κόκε έγινε «Κοκάρα».

Ο Ισπανός όμως που είχε μπλεχτεί στις διοικητικές διεργασίες, προσπερνώντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έφυγε λίγους μήνες μετά την κορυφαία του βραδιά με την τεράστια πρόκριση στο Βιθέντε Καλντερόν επί της πανίσχυρης Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά την αποχώρηση του Κούπερ ακολούθησε η σύγκρουσή του με τον Γιάννη Μιχαλήτσο επειδή δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Αντίο στον Άρη με δάκρυα στα μάτια

Έφυγε από το ξενοδοχείο και από λίγο καιρό, στις 13 Απριλίου ανακοίνωσε δημόσια δακρυσμένος την απόφασή του να συνεχίσει στο MLS και τους Houston Dynamos. Στα ταμεία του Άρη δεν μπήκαν χρήματα και ο Κόκε χωρίς να βρει την ποδοσφαιρική Εδέμ, ταλαιπωρήθηκε γυρνώντας σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη. Στην Ινδία, τη Βολιβία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2015 για να κλείσει την καριέρα του στον αγαπημένο του Άρη το 2016, όχι όμως με τον τρόπο που φανταζόταν και με αιχμές κατά του σημερινού ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη.

Το Νοέμβριο του 2019 η είδηση για τη σύλληψή του από την ισπανική αστυνομία με την κατηγορία συμμετοχής σε σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών σόκαρε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά αποφυλακίστηκε 20 μήνες μετά, πέρυσι το καλοκαίρι στις 23 Ιουλίου.

Ο Σέρχιο Κόκε φόρεσε τη φανέλα του Άρη σε 176 αγώνες. Πέτυχε 39 γκολ και μοίρασε 25 ασίστ σε 14.702 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφυλακίστηκε ο Σέρχιο Κόκε μετά από 19 μήνες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News