Άρης: Τι περιμένουμε να αλλάξει ο Μπούργος στην πρεμιέρα του

Η εποχή Χερμάν Μπούργος στον Άρη αρχίζει απότομα! Ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε τον χρόνο που θα περίμενε για να προετοιμάσει το έδαφος προκειμένου να καθίσει στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου. 

Οι συνθήκες τον αναγκάζουν μετά από μία μόλις προπόνηση, επί της ουσίας αναγνωριστική, αφού καλά καλά δεν ξέρει τα ονόματα των παικτών του, να κάνει ντεμπούτο ως νέος προπονητής και χωρίς να έχει την άνεση να βάλει τη δική του σφραγίδα. 

Τι να περιμένουμε να αλλάξει λοιπόν ο «Μόνο», όπως τον φωνάζουν διαρκώς οι άνθρωποί του σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για τον Άρη; Είναι προφανές, πως ενώ ο οργανισμός του Άρη περιμένει από λεπτό σε λεπτό και από μέρα σε μέρα την ετυμηγορία του CAS για την περιβόητη αφαίρεση των 6 βαθμών, σε αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλο στραβοπάτημα. Ο Άρης μετράει έναν βαθμό στα τρία τελευταία παιχνίδια και απέναντι στον Ατρόμητο που παίζει την επιβίωσή του, έχει ανάγκη μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τίποτε λιγότερο…

Δουλειά στην ψυχολογία

Μην έχοντας πολλές επιλογές, ο «Μόνο» πέρα από προπονητής έγινε και λίγο ψυχολόγος τις τελευταίες ώρες. Πριν και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μπήκε στα αποδυτήρια για να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές. Τους χαιρέτησε όλους έναν έναν και είχε μια καλή κουβέντα για όλους. «Μόνο το γκολ μας έλειψε», είπε βάζοντας το «μας» για να γίνει κι αυτός κομμάτι της ομάδας και να βγει μπροστά στα μάτια των ποδοσφαιριστών.

Στη χτεσινή προπόνηση, προσπάθησε να τους κερδίσει με την ομιλία του, όπου είχε πρώτο μέλημα να τους δείξει ότι τους στηρίζει και τους εμπιστεύεται, αν και ο γυμναστής του, (για χρόνια γυμναστής του Έκτορ Κούπερ στις ομάδες του) τους ταλαιπώρησε. Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε διακοπή της προπόνησης, πλησίαζε τους ποδοσφαιριστές του και τους ψιθύριζε: «θα νικήσουμε». Προσδοκά ότι το μήνυμα έχει παραληφθεί. 

Μικρά αγωνιστικά τρικ 

Ο Αργεντινός γέμισε το μπλοκάκι του με σημειώσεις από το ματς με τον ΠΑΟΚ και αυτό που θέλει να αλλάξει είναι η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στα τελειώματα των φάσεων. Ο καταρτισμός της ενδεκάδας ουσιαστικά θα είναι υπόθεση του Τόλη Τερζή, αλλά ο Μπούργος αναμένεται να πάρει θέση στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα αποφασίσει αυτός για τις αλλαγές. Είχε κάποιες κατ΄ιδίαν συζητήσεις, έδωσε κάποιες κατευθύνσεις και θα περιμένουμε να δούμε περισσότερα στο γήπεδο. Κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται για τον σχηματισμό, δεν υπήρχε χρόνος για να γίνουν σχέδια επί χόρτου. Όλα θα φανούν την τελευταία στιγμή.

Λάτιν πάθος

Στις συζητήσεις του με τον Θόδωρος Καρυπίδη, ο Μπούργος ζήτησε για τη νέα σεζόν να κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας και να αυκξηθούν οι έλληνες ποδοσφαιριστές. Το ελληνικό στοιχείο είναι μηδαμινό και ο ο Αργεντινός πιστεύει πως πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες. Στο ματς πάντως με τον Ατρόμητο θα στηριχθεί περισσότερο στο πάθος των λάτιν ποδοσφαιριστών με τους οποίους μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα. Οι συμπατριώτες του τον ξέρουν καλά, έχει δυνατό όνομα στην Αργεντινή, το ίδιο ισχύει και με τους Ισπανούς. Ένα δεύτερο στοίχημα άλλωστε που πρέπει να κερδίσει ο Μπούργος, είναι να αλλάξει τα αποδυτήρια. Είναι προφανές ότι θα χρειαστεί δουλειά και σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Άρης δεν θα πάρει ανάσα τις επόμενες μέρες. Μόλις τελειώσει το ματς με τον Ατρόμητο, θα φύγουν για Τρίπολη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News