Αστέρας Τρίπολης - Άρης 0-2: Με τον αέρα του Μπούργος... ανοίγει πανιά για πλέι οφ και Ευρώπη!

 Στο ντεμπούτο του Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Άρη κόντρα στον Ατρόμητο, «ζωντάνεψαν» Μαντσίνι και Ιτούρμπε και υπέγραψαν μια εύκολη νίκη.

Στην Τρίπολη, σε παιχνίδι που «έκαιγε» ήταν η σειρά του Αμπουμπακάρ Καμαρά να εμπνευστεί από τον Αργεντινό τεχνικό να πετύχει το πιο κρίσμο γκολ του στο πρωτάθλημα και να οδηγήσει τον Άρη σε μια χρυσή νίκη επί του Αστέρα και εκτός απροόπτου και στα πλέι οφ της Super League!

Ο Μαυριτανός πέτυχε το πιο… σεντερφορίσιο του γκολ από την αρχή της σεζόν (έστω και με τη βοήθεια της τύχης, καθώς το ισχυρό σουτ που εξαπέλυσε κόντραρε και στον Ατιένθα) και ο Άρης που δεν χάνει όταν προηγείται, επιβεβαίωσε τον κανόνα που τον θέλει σχεδόν πάντα νικητή κόντρα στους Αρκάδες!

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν νωρίς δοκάρι με τον Κρεσπί και καλές ευκαιρίες, αλλά η άμυνα του Άρη κράτησε το μηδέν. Στο έβδομο λεπτών των καθυστερήσεων, ο Λούκας Σάσα πέτυχε κι αυτός το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα (με την αύρα του Μπούργος) και ο Άρης καθάρισε την πιο σπουδαία νίκη!

Με βολίδα του Καμαρά

Ο Μπούργος επέλεξε την ίδια ενδεκάδα στην Τρίπολη και δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάτι άλλο, καθώς οι παίκτες του έπιασαν εξαιρετική απόδοση κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ ο Ράσταβατς επέλεξε στην επίθεση τον Μπαράλες με τον Σόνισ το πλευρό του. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και άρχισε να απειλεί με σουτ, αλλά ο Αστέρας ισορρόπησε γρήγορα. 

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, αν και φαινόταν η διάθεση και από τις δύο ομάδες να προσέξουν πρώτα τις άμυνες τους, ειδικά σε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι. Ο Άρης έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο 38′ με τον Εντιαγέ να αστοχεί από κοντά. Τρία όμως λεπτά αργότερα ο Καμαρά πήρε την μπάλα από τον άξονα, ανέπτυξε ταχύτητα και απέφυγε τον αντόπαλό του και με ένα δυνατό σουτ και μία μικρή επαφή στον Ατιένθα, ξεγέλασε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 0-1. 

Καλύτερος ο Αστέρας στη βροχή

Το δεύτερο ημίχρονο έγινε υπό βροχή και ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, καθώς στο 56′ ο Ριέρα από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα. Αμέσως μετά και οι δύο προπονητές έκανε τις πρώτες κινήσεις στη σκακιέρα με δύο αλλαγές ο καθένας. Ο Ράσταβατς έριξε στο ματς Ρεγκίς και Καπίγια, ενώ ο Μπούργος άλλαξε με τον Γκάμα τον Ιτούρμπε που δεν είχε την ίδια φρεσκάδα και με τον Μπερτόγλιο τον Εντιαγέ.

Ο Αστέρας έχασε και νέα κλασική ευκαιρία με τον Ρεγκίς Κρεσπί στο 63′, καθώς ο Μπαράλες με το κεφάλι δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Μέσα σ’ όλα ο Άρης στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε ο Μπερτόγλιο στον τετρακέφαλο πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Λούκας Σάσα και 0-2

Ο Μπούργος έριξε στο ματς και τον Μπεναλουάν (που είχε να παίξει πολύ καιρό) και γύρισε τον σχηματισμό σε 3-4-3 για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας και στο 88′ ο Ντουκουρέ έχασε μοναδική ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, στην πρώτη τελική του Άρη στο β΄ημίχρονο! Ωστόσο ο Λούκας Σάσα φρόντισε να το κάνει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Aτιένθα (90′ Μπενίτο), Καρμόνα, Αλβαρες, Βαλιέντε (76′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (76′ Τιλίκα), Ριέρα (58′ Ρεγκίς Κρεσπί), Σόνι (58′ Καπίγια), Μπαράλες

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούκας Σάσα, Εντιαγέ (59′ Μπερτόγλιο, 68′ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (59′ Μπρούνο Γκάμα), Ματίγια (68′ Ντουκουρέ), Καμαρά (81′ Μπεναλουάν).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News