Χερμάν Μπούργος: Κέρδισε τον Ιτούρμπε, του έλειψε ο Μαντσίνι

Οι επιλογές του Χερμάν Μπούργος στην ενδεκάδα του Άρη στα πρώτα του παιχνίδια στη Super League

Ο Χερμάν Μπούργος ψάχνει ακόμα την πρώτη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ της Super League, προκειμένου ο Άρης να κερδίσει έδαφος στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά στα πρώτα τρία παιχνίδια, αλλά ακολούθησαν μία ήττα και μία ισοπαλία και προσπαθεί να κάνει ακόμα πιο ουσιαστική την ομάδα του μέσα από τις προπονήσεις. 

Στους μέχρι τώρα αγώνες έχει αξιοποιήσει περισσότερο τον Ιτούρμπε δίνοντας του φανέλα βασικού, αλλά του έλειψε ο Ντάνιελ Μαντσίνι που πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του Μπούργος, αλλά τραυματίστηκε.

Οι αριθμοί των δύο εξτρέμ

Ο Ιτούρμπε είναι κλασικό παράδειγμα. Με τον Μπούργος μετράει 5 ματς και 1 γκολ, αλλά και 387 λεπτά συμμετοχής, ενώ με τον Άκη Μάντζιο είχε 23 ματς με 1 γκολ, αλλά 761 λεπτά παρουσίας. Ο Παραγουανός ήταν βασικός και στα 5 ματς με τον νέο προπονητή. Έπαιξε 86 λεπτά με Ατρόμητο, 59 με Αστέρα, 86 με Ολυμπιακό και στα πλέι οφ 70 λεπτά με Ολυμπιακό και 86 λεπτά με Παναθηναϊκό. 

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι από την άλλη πλευρά έπαιξε και στα πρώτα τρία νικηφόρα ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ με τον Ατρόμητο. Έλλειψε από τα ματς των πλέι οφ στα οποία ο Άρης έμεινε μακριά από τη νίκη, με κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού και πλέον προσπαθεί να προλάβει να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.  

Ο Μπρούνο Γκάμα φάνηκε να χάνει έδαφος με Μπούργος, αλλά εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μαντσίνι και πήρε χρόνο. Ο Μπούργος έδωσε 45 λεπτά στον Ματέο Γκαρσία, που λόγω του θανάτου του πατέρα του δεν ήταν δαθέσιμος, ενώ προσπάθησε να βάλει στο rotation και τον Ίζετ Χάιροβιτς δίνοντας του 20 λεπτά στην ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένος. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News