Χερμάν Μπούργος: «Το παρόν μου ο Άρης, το μέλλον μου η Ρίβερ Πλέιτ»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα “El Tiempo” της Κολομβίας, παραχώρησε ο Χερμάν Μπούργος ο οποίος μίλησε για το παρόν και το μέλλον του ως προπονητής.

Ο προπονητής του Άρη μίλησε για όλους και για όλα.

Για το πώς βιώνει τη ζωή του στην Ελλάδα

«Δεν έχω προλάβει να δω πολλά μέρη στην Ελλάδα. Αφιέρωσα χρόνο για να ακούσω και να μιλήσω με τους ανθρώπους της, αλλά τη χώρα δεν την έχω δει ακόμα. Οι ημέρες μου είναι… 72 ώρες. Ο προπονητής δεν σταματά, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον παίκτη. Ο παίκτης είναι δύο ώρες, δυόμιση ώρες, ίσως λίγο παραπάνω στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά για τον προπονητή είναι 24 ώρες από 24 ώρες, δεν κλείνεις ποτέ το τηλέφωνο. Είναι πολύ περισσότερο, αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικό». 

Για το τι άλλαξε και κατάφερε να οδηγήσει τον Άρη στην τρίτη θέση:

«Είναι ωραίο να βλέπεις πότε αντιδρά η ομάδα, γιατί τελικά πρόκειται για τη διόρθωση καταστάσεων, αυτό που κάνουμε εμείς οι προπονητές. Διορθώνουμε και στοχεύουμε στη νίκη. Ξεκινήσαμε όγδοοι και τερματίσαμε τρίτοι. Ηταν υπέροχο το πώς ανταποκρίθηκαν οι παίκτες. Είναι αυτό που έμαθα μετά από τόσο καιρό: ο παίκτης πρέπει να οδηγηθεί και όταν βρει τον προπονητή που του λέει πώς, αντιδρά. Αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα για τον προπονητή: να καθορίσει το πώς». 

Για τους οπαδούς της Θεσσαλονίκης:

«Μοιάζουν πολύ με την Αργεντινή. Και τους συνδέω πολύ με τον κόσμο στο Ροσάριο, ξέρεις γιατί; Επειδή στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο ομάδες. Ήταν τρεις, ουσιαστικά, αλλά επειδή υποβιβάστηκε ο Ηρακλής, έμειναν δύο, εμείς και ο ΠΑΟΚ, και μου δίνουν την αίσθηση του Νιούελς-Σέντραλ». 

Για το όνειρό του:

««Ναι, θα ήθελα να προπονήσω τη Ρίβερ Πλέιτ μια μέρα. Κάνω το δρόμο μου, δεν βιάζομαι, είμαι εκεί που θέλω και το παρόν μου είναι ο Άρης. Αλλά ξέρω ότι η Ρίβερ θα με περιμένει σε κάποια γωνία». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News