Μαρσέιγ: Όταν ο Άρης αντιμετώπισε τα καλόπαιδα της Μασσαλίας

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ στη Μασσαλία και οι συμπλοκές με τους οπαδούς της Μαρσέιγ μας έφεραν στη μνήμη ένα φιλικό προετοιμασίας που είχε δώσει ο Άρης επί γαλλικού εδάφους το καλοκαίρι του 2007.

Τότε με προπονητή τον Ισπανό Κάρλος Ολίβα, η διοίκηση του Άρη είχε κλείσει μία εντυπωσιακή τουρνέ στη Γαλλία, όπου είχε αντιμετωπίσει κορυφαίες γαλλικές ομάδες, την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τουλούζ, τη Μονακό, την Μπορντό και ολοκλήρωσε τα φιλικά με την Μαρσέιγ.

Ο Άρης προετοιμάζονταν στο Αλμπερτβίλ, όπου είχαν διεξαχθεί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και αντιμετώπισε στο τοπικό γήπεδο τη Μονακό. Για να αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια Γαλλίας τότε, Μαρσέιγ, ταξίδεψε μια απόσταση δύο ωρών στο Τονόν Λε Μπεν, δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, όπου προετοιμάζοντας τότε η ομάδα της Μασσαλίας. 

Χιλιάδες οπαδοί της Μαρσέιγ ήταν εκεί για το φιλικό παιχνίδι και είναι γεγονός πως δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά. Το… έβλεπες. Ο Άρης είχε δεχτεί οδηγίες να είναι προσεκτικός, καθώς οι Γάλλοι ήταν… άγριοι. Ο Σέρχιο Κόκε, που είχε φορέσει τη φανέλα της Μαρσέιγ και ήταν φιλαράκι με τον Νασρί φρόντισε να προειδοποιήσει. «Χαλαρά παιδιά, εδώ τα πράγματα είναι άγρια».

Τα πράγματα ήταν ήρεμα, μέχρι που ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντάλλαξε μερικά γνήσια… γαλλικά με ποιον; Με τον σούπερ σταρ της Μαρσέιγ, Τζιμπρίλ Σισέ, που αποτελούσε και είδωλο της ομάδας. Έγινε χαμός. Ο Σισέ αγρίεψε, ο Αβραάμ δεν μάσησε και του είπε μια ατάκα που δεν γράφεται και οι παίκτες του Άρη πήγαν άρον άρον στα αποδυτήρια, όπου έπεσαν και κάτι ψιλές μεταξύ των παικτών. 

Στα παρασκήνια του αγώνα, δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αρχηγό του Άρη Κώστα Νεμπεγλέρα. Στη λήξη του ημιχρόνου, κουρασμένος και ιδρωμένος, με είδε καθώς ήμουν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο, μου έδειξε τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος σε ηλικία 23 χρόνων ήταν αέρινος και μου είπε: «Γκάμπρα, πες τους να τον βγάλουν αυτόν τον κοντό. Μας έχει βγάλει τα συκώτια!».  

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News