ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 2-0: Στην κούρσα των πλέι οφ βλέπουν όλοι… την πλάτη του Άγιαξ

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-0: Οι Ηπειρώτες νίκησαν τον Άρη για την 23η αγωνιστική της Super League και πλησιάζουν στα πλέι οφ

 Πως ΠΑΣ για Ευρώπη; Ο ΠΑΣ Γιάννινα φόρτωσε με δύο ακόμα γκολ τον Άρη μετά το βαρύ 0-5 στο Κλεάνθης Βικελίδης, νίκησε 2-0 και πατάει γερά για τα πλέι οφ, καθώς όλοι οι άμεσοι διεκδικητές και πολύ περισσότερο ο Άρης, βλέπουν την πλάτη της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά.

Ο Άρης κατάφερε να βρεθεί πίσω στο σκορ από μία και μοναδική φάση, δεχόμενος τέρμα πλέον και με αυτογκόλ, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν και τον Κάργα σε καμία φάση και χωρίς τύχη, αλλά και ικανότητες, δέχτηκε ένα ακόμα γκολ στην κόντρα για να χάσει έναν ακόμα τελικό. 

Πλέον ο Άρης βράζει στο ζουμί του, έχοντας εναποθέσει πλέον τις ελπίδες του στο CAS και την επιστροφή των έξι βαθμών, τη στιγμή που οι φίλοι του ΠΑΣ τραγουδούσαν δικαίως «ΠΑΣ ζούμε, Ευρώπη να σε δούμε». 

Χωρίς Σούντγκρεν την τελευταία στιγμή

Ο Άρης πήγε στους Ζωσιμάδες με τρεις σημαντικές απουσίες (Γκάμα, Ματίγια, Ντουκουρέ), αλλά λίγο πριν από τη σέντρα έχασε και τον Σούντγκρεν που λόγω αδιαθεσίας κόπηκε από την αποστολή. Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να ξεκινήσει στην ενδεκάδα μαζί με τον Μάνο και τον Καμαρά, ωστόσο η εικόνα του Άρη ήταν η συνηθισμένη. Μια ομάδα που είχε την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του αγώνα, όχι όμως τις τελικές για να σκοράρει. Εξαίρεση ένα φάουλ του Μαντσίνι και μία κεφαλιά του Εντιαγέ, που σταμάτησε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν. 

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς τον Μάρβιν Πίρσμαν στην ενδεκάδα του, αλλά ξανά με τον Περέα, επέλεξε να οχυρωθεί πίσω από την μπάλα και να αμυνθεί, αναζητώντας την κόντρα επίθεση. Μία επίθεση έβγαλε ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο και ο Περέα λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον Άρη.

Κάργας και τέζα ο Άρης με αυτογκόλ!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά πολύ γρήγορα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ένα στημένο με τον Σάλιακα, κεφαλιά από τον Κάργα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και επιστρέφοντας η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σιαμπάνη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. 

O Άρης πήρε μέτρα μετά το γκολ που δέχτηκε. Με κορυφαίο τον Μαντσίνι, που ήταν ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έγινε πιο ζωηρός, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. 

Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε προσπάθεια του Άρη για γκολ, ήταν εκεί ο Κάργας, που πρωταγωνίστησε στη φάση του γκολ, για να διώχνει εντυπωσιακά, όπως έγινε στη διπλή φάση του 77′. Στο 83′ κι ενώ ο Φαμπιάνο είχε τραυματιστεί, ο ΠΑΣ με περιπετειώδη τρόπο πέτυχε και δεύτερο γκολ και κλείδωσε τη νίκη.

Διπλό δοκάρι στο φινάλε ο Άρης

Στην εκπνοή ο συγκινητικός Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, το ίδιο έκανε στην ίδια φάση και ο Ματέο Γκαρσία και ο ΠΑΣ πανηγύρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς. 

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90′ Παντελάκης), Οζνάνσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος (76′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ (89′ Μπρένερ), Περέα, Ντομίνγκεθ.

Αρης: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Φαμπιάνο (87′ Λούμορ), Μπράμπετς, Λούκας Σάσα, Εντιαγέ (87′ Πάλμα), Μπερτόγλιο (67′ Ιτούρμπε), Μαντσίνι, Μάνος, Καμαρά (87′ Γκαρσία).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News