Άρσεναλ - Λέστερ 2-0: Πάρτι τετράδας με Παρτέι και...VAR

Η Άρσεναλ με πρωταγωνιστή τον Τόμας Παρτέι που πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε -με τη βοήθεια του VAR- το πέναλτι για το 2-0 νίκησε τη Λέστερ στο «Έμιρέιτς» και ξαναπήρε θέση στην 4αδα της βαθμολογίας.

Η Άρσεναλ που κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ στο 11΄ με τον Τόμας Πάρτεϊ. Ο Γκανέζος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας της Λέστερ σε εκτέλεση κόρνερ του Μαρτινέλι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

O Πάρτεϊ παραλίγο να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα στο 18΄αλλά το τεχνικό σουτ που εξαπέλυσε έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. 

Η Λέστερ ξεμύτισε στο 23΄κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ράμσντεϊλ με έξοδο απέκρουσε την μπάλα σε προβολή του Μπαρνς. Πήρε θάρρος η φιλοξενούμενη και στο 25΄ο Γουάιτ ίσα που πρόλαβε τον Μάντισον πριν εκτελέσει.

Και χρειάστηκε ο Ράμστεϊλ να επιστρατεύσει όλα τα αντανακλαστικά του για να αποκρούσει στο 35΄την κεφαλιά του Μπαρνς. Η λήξη του ημιχρόνου έγινε δεκτή με ανακούφιση για τους «κανονιέρηδες».

Το γκολ-πέναλτι που δόθηκε με VAR

Στην επανάληψη μπήκαν ξανά δυνατά και πίεσαν για το 2-0. Το κατάφεραν στο 58΄με ένα περιπετειώδες γκολ. Ο Πάρτει έστειλε την κεφαλιά, ο Γιουσουντσού ακούμπησε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα και η φάση ελέγχθηκε από τον VAR που έστειλε τον διαιτητή Τέιλορ να τη δει μόνος του. Αυτός καταλόγισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Λακαζέτ (2-0).

Αυτή ήταν η χαριστική βολή για τη Λέστερ. Από κει και μετά η Άρσεναλ κυριάρχησε στο γήπεδο κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ με μεγαλύτερη στο 83΄όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε το σουτ του Σμιθ Ρόου.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τζάκα, Παρτέι, Σακά (85′ Πεπέ), Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (77’ Σμιθ Ρόυ), Λακαζέτ (89′ Ενκετιά).

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Τόμας (61’ Τζάστιν), Ολμπράιτον, Μεντί (61’ Εντιντί), Μάντισον, Μπαρνς, Ντιούσμπερι Χολ, Ιεανάτσο (74’ Ντάκα)

Δείτε τα highlights του Άρσεναλ – Λέστερ 2-0

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News