Αρσεναλ: Το σοκ με Τίρνεϊ και οι επιλογές του Αρτέτα

Αν είσαι Αρσεναλ γνωρίζεις καλά πως μια σεζόν που ξεκίνησε καταστροφικά και συνεχίστηκε σχεδόν ονειρικά, δεν θα μπορούσε να τελειώσει με ηρεμία.

Οταν ανακοινώθηκαν οι ενδεκάδες για το ματς της Δευτέρας με την Κρίσταλ Πάλας (ήττα 3-0 για την ομάδα του Αρτέτα) πολλοί παρατήρησαν ότι την θέση του αριστερού μπακ κατείχε ο Νούνο Ταβάρες με τον Κίεραν Τίρνεϊ να μην βρίσκεται ούτε στον πάγκο.

Στις δηλώσεις του πριν το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, ο Αρτέτα αποκάλυψε πως ο Σκωτσέζος μπακ είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο και σήμερα θα πέρναγε μια σειρά εξετάσεων.

Μετά τις εξετάσεις ανακοινώθηκε πως θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, η οποία θα τον αφήσει εκτός δράσεις για αρκετούς μήνες, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν στην Premier League αλλά και τα ματς της Σκωτίας με την Ουκρανία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

 

Για την ώρα, άγνωστος παραμένει ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αναρρώσει πλήρως μετά την επέμβαση και πότε ο Αρτέτα θα τον έχει ξανά στην διάθεσή του, όμως η απώλειά του δημιουργεί τεράστιο κενό στα πλάνα του προπονητή των «Κανονιέρηδων», ο οποίος βλέπει τον βασικό αριστερό του μπακ να τίθεται νοκ άουτ και τον Ταβάρες να μην μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια, όπως φάνηκε και στη χθεσινή βαριά ήττα από την Κρίσταλ Πάλας, όταν και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, με τον Γκρανίτ Τζάκα να αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας στο δεύτερο 45λεπτο.

Η Αρσεναλ, μπαίνει στην τελική ευθεία της Premier League ούσα ισόβαθμη στην 4η θέση με την μισητή αντίπαλο Τότεναμ, βλέπει την προοπτική του Champions League να επιστρέφει μετά τη σεζόν 2015-2016 αλλά χάνει ένα πολύτιμο όπλο από την φαρέτρα της, καθώς ο Τίρνεϊ είχε καταλυτική συνεισφορά τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Φέτος, με τη φανέλα της Αρσεναλ, ο Κίεραν Τίρνεϊ είχε 25 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News