Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Ο Ντε Γιονγκ την έσωσε από νέο... κάζο

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 2-2: Η Ντε Γιονγκ την έσωσε από νέο… κάζο, Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες στο ντέρμπι της Καταλονίας.

Χωρίς νικητή τελείωσε το ντέρμπι της Καταλονίας μεταξύ της Εσπανιόλ και της Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγράνα» να σώζονται από νέο… κάζο, χάρι σε γκολ του Λουκ Ντε Γιόνγκ.

Οι «μπλαουγράνα» δείχνουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω, καθώς μετά την μεγάλη εμφάνιση και νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια, έδειξαν πως δεν είναι σταθεροί και έμειναν στην ισοπαλία με την Εσπανιόλ, παρότι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξεκινήσει ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πέδρι να σκοράρει, μετά από ασίστ του Τζόρντι Άλμπα. Οι «μπλαουγράνα» φάνηκε πως πήραν ώθηση απ’ αυτό το προβάδισμα και κατάφεραν να ελέγξουν καλύτερα την αναμέτρηση, στα επόμενα λεπτά τουλάχιστον, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν ένα δεύτερο γκολ, καθώς φαινόταν να τους λείπει η… φαντασία.

Οι γηπεδούχοι όσο πέρναγε η ώρα, άρχισαν να πατάνε καλύτερα και αφού πήραν και αυτοί μέτρα στο γήπεδο, κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, κάτι που έφερε και το γκολ, λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο και συγκεκριμένο στο 40ο λεπτό με τον Ντάρντερ, μετά από  πάσα το Ντε Τομάς, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα με τον Γκάβι, με τον διαιτητή όμως να το ακυρώνει ως οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του VAR.

Οι «μπλαουγράνα» φάνηκαν να… σοκάρονται λίγο μετά την ακύρωση του δεύτερου γκολ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Εσπανιόλ, να βγει μπροστά και να βρει και δεύτερο γκολ, τουμπάροντας την αναμέτρηση στο 64’ με τον δημιουργό του πρώτου τέρματος, Ραούλ Ντε Τομάς να ντύνεται σκόρερ και ο σκόρερ πασέρ, κάνοντας το 2-1.

Ο Τσάβι έριξε όλα του τα χαρτιά, βάζοντας μέσα μέχρι και τον Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον Γάλλο να δίνει άλλη πνοή στην Μπαρτσελόνα η οποία πίεζε για το δεύτερο τέρμα.

Με τη νέα αυτή ισοπαλία η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την τρίτη Ρεάλ Μπέτις, ενώ η Εσπανιόλ παρέμεινε στην 13η θέση και δεν κατάφερε να φτάσει την Βαλένθια στους 30 βαθμούς.

Εσπανιόλ (4-5-1): Λόπεθ, Βιδάλ, Γκόμες, Καμπρέρα, Πεδρόσα, Βιλένια, Ντάρντερ, Μπαρέ, Ερέρα, Πουάδο, Ντε Τομάς

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Αραούχο, Πικέ, Άλμπα, Φ. Ντε Γιόνγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι, Τραορέ, Τόρες, Γκάβι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News