Μπαρτσελόνα: Ο Άνσου Φάτι επέστρεψε, τώρα το θέμα είναι να... μείνει

Μπαρτσελόνα: Ο Άνσου Φάτι επέστρεψε, τώρα το θέμα είναι να… μείνει με την ομάδα να τον έχει ανάγκη και στην La Liga και στο Europa League

Ο Άνσου Φάτι επέστρεψε στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα. Οι συμπαίκτες του και ο προπονητής του Τσάβι Ερνάντεθ τον χειροκρότησαν γιατί έπειτα από πολλές εξετάσεις άφησε πίσω του τον μυϊκό τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού. Ωστόσο, τα δύσκολα αρχίζουν τώρα…

Ο Άνσου Φάτι τραυματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Ένα από τα πολλά… θύματα της αλλαγής συνηθειών στην προπόνηση μετά την πρόσληψη του Τσάβι στη θέση του Ρόναλντ Κούμαν. Παράλληλα, όμως, δεν ήταν σε καλή κατάσταση εξαιτίας των προηγουμένων τραυματισμών του και στο συγκεκριμένο σημείο ένιωθε ενοχλήσεις για πάνω από ενάμιση χρόνο.

Το πλάνο για να μείνει και το… Europa League

Το τεχνικό και το ιατρικό τιμ θέλουν να τον βάλουν σιγά σιγά στη δυναμική του γκρουπ κι ο Άνσου Φάτι δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς της La Liga με τη Σεβίλλη (3/4). Ούτε αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή για το πρώτο ματς των «8» του Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία (7/4). Είναι πιθανό, όμως, να μπει κόντρα στην Λεβάντε (10/4) και ο στόχος είναι να κινείται σε φουλ ρυθμούς ενόψει του δεύτερου αγώνα με τους Γερμανούς (14/4).

Παρόλο που η επίθεση της Μπαρτσελόνα λειτουργεί πολύ καλά, ο Τσάβι ξέρει πως με την προσθήκη του Άνσου μπορεί να αποκτήσει ακόμη έναν παίκτη με δεξιότητες στο ένας εναντίον ενός, αλλά και στην ολοκλήρωση των φάσεων. Πριν τον τραυματισμό του, ο Ισπανός έπαιξε σε δέκα ματς βάζοντας πέντε γκολ.

Η αισιοδοξία

Αφότου ανέλαβε ο Τσάβι, οι αλλαγές στις προπονήσεις, στους φυσιοθεραπευτές και στο ιατρικό τιμ, πρώτα προκάλεσαν πολλά προβλήματα, αλλά τώρα αυτά έχουν κοπάσει. Στο εσωτερικό του κλαμπ, χαρακτηριστικά, δείχνουν ως παράδειγμα τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Με τον νέο προπονητή παίζει συνεχώς και είναι υγιής. Το ίδιο ελπίζουν να γίνει και με τον Άνσου Φάτι.

Για πρώτη φορά, δε, ο Τσάβι θα έχει στη διάθεσή του όλους τους επιθετικούς που ανήκουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αν δεν γίνει κάτι απρόοπτο με όσους είναι διεθνείς ή σε κάποια προπόνηση. Με την επιστροφή του Άνσου Φάτι, υπολογίζει στους: Ομπαμεγιάνγκ, Φεράν, Ντεμπελέ, Τραορέ, Μέμφις, Λουκ ντε Γιόνγκ και Μπρέιθγουεϊτ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News