Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι την ξαναπήγε σε επίπεδα Γκουαρδιόλα

Μπαρτσελόνα: Ο θρίαμβος επί της Ρεάλ Μαδρίτης έχει γεμίσει με αισιοδοξία τον κόσμο της και ο Τσάβι την έχει πάει ξανά στα επίπεδα της εποχής Γκουαρδιόλα.

Οι «μπλαουγκράνα» μετά το ρεσιτάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επιβεβαίωσαν την αλλαγή σελίδας και την επιστροφή στο αγωνιστικό DNA της ομάδας, με τον Τσάβι να έχει πάρει πλέον και επίσημα τη «σκυτάλη» από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Εν όψει  της συνέχειας στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Europa League η Μπαρτσελόνα έκανε μία δήλωση προθέσεων μέσω του πρώτου σπουδαίου αποτελέσματος του νέου προπονητή της. Μας είχαν προϊδεάσει βέβαια οι Καταλανοί στα προηγούμενα παιχνίδια με τις απανωτές τεσσάρες, ωστόσο στη Μαδρίτη έδωσαν ένα εκκωφαντικό μάθημα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Επιστροφή στις «ρίζες»

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι μας δείχνει και πάλι τον ιδιαίτερο τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Είναι η ομάδα που έχει δώσει άλλο νόημα στην έννοια «κατοχή της μπάλας», η ομάδα που χαίρεται το ποδόσφαιρο και που δεν κάνει «εκπτώσεις» στο θέαμα, όσο μεγάλη και αν είναι η υπέρ της διαφορά. Σίγουρα ο Κάρλο Αντσελότι την Κυριακή το βράδυ έκανε τακτικά λάθη. Εξ άλλου ο ίδιος το παραδέχτηκε. Η Μπαρτσελόνα όμως ήταν εκεί και τα εκμεταλλεύτηκε με τον Πέδρι και τον Ντε Γιονγκ να κάνουν «πάρτι» και την τριάδα Ντεμπελέ-Ομπαμεγιάνγκ-Τόρες να είναι έτοιμη να απειλήσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό είχαμε δει και πριν το Clasico, αυτό είδαμε και στη Μαδρίτη και αυτό το στοιχείο θα φανεί με κάθε βεβαιότητα και στα επόμενες αναμετρήσεις.

«Αυτός είναι ο δρόμος, αυτό είναι το πλάνο»

Ο Τσάβι μετά το 0-4 έδωσε το στίγμα εν όψει των επόμενων υποχρεώσεων: «Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα πρέπει να το απολαύσουν. Το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε πολλές χαρές κυρίως στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, αυτό είναι το πλάνο».

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Μπαρτσελόνα είχε αλλοιωθεί αγωνιστικά με αποκορύφωμα το τελευταίο εξάμηνο μέχρι την επιστροφή του Τσάβι, αλλά και τις πρώτες εβδομάδες μετά την άφιξή του, μέχρι να αρχίσει η ομάδα να μπαίνει στο σωστό δρόμο. Εκείνη τη νύχτα στο Μόναχο πρώτος απ’ όλους ο ίδιος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ένα 3-0 φαινόταν έως και φυσιολογικό για τα δεδομένα εκείνης της χρονικής στιγμής. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο κάθε αντίπαλός του, ανεξαρτήτως δυναμικότητας, σκεφτόταν ότι είχε πολλές πιθανότητες να πάρει κάτι από την Μπαρτσελόνα. Έβαλε στόχο να αλλάξει αυτήν την κατάσταση και τα κατάφερε και ίσως πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.  

Η αποθέωση και από τον Ρονάλντο

Ο Βραζιλιάνος είναι από τους καλύτερους επιθετικούς περιοχής όλων των εποχών και ως πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι από τους πλέον αρμόδιους να αναφερθεί στην αγωνιστική εικόνα των Καταλανών με τον Τσάβι στον πάγκο: «Είδα μία τρομερή ομάδα, μία πολύ επιθετική ομάδα με κάθετο παιχνίδι και με πολλή πίεση. Η Μπαρτσελόνα έχει την ποιότητα που μας είχε συνηθίσει παραδοσιακά. Φαίνεται ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση», ήταν τα λόγια του στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΣΕ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: «Αυτό είναι το περίφημο XaviΒall; Σας περιμένουμε!»

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ο Ντεμπελέ, η αφοσίωση κι ο εγωισμός

ΠΙΕΡ ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ: «Σας χαιρετά ο… τελειώμενος ποδοσφαιριστής»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News