Νάπολι - Μπαρτσελόνα: Ο μπάρμαν που είχε «τελειώσει» τον Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Θεός του Φερλαΐνο

Η Νάπολι υποδέχεται αύριο (24/2, 10:00) την Μπαρτσελόνα για τη ρεβάνς του Europa League και ο άλλοτε πρόεδρος των «παρτενοπέι», Κοράντο Φερλαΐνο αποκάλυψε μία άγνωστη ιστορία για τη μεταγραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα στις 30 Ιουνίου του 1984. 

Ο ιστορικός παράγοντας των Ναπολιτάνων, παραχώρησε συνέντευξη στην καταλανική Sport, με αφορμή την αναμέτρηση, μετά το 1-1 στο «Καμπ Νόου». 

«Την ημέρα που αγόρασα τον Nτιέγκο Μαραντόνα, ένας μπάρμαν από τη Βαρκελώνη μου είπε ότι η Μπάρτσα μας είχε εξαπατήσει, επειδή ο Ντιέγκο είχε ήδη τελειώσει», ανέφερε ο Φερλαΐνο. 

«Θυμάμαι ότι στις 30 Ιουνίου 1984, ήταν Σάββατο βράδυ, ήμουν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και περίμενα να επιστρέψω στη Νάπολη αφού υπέγραψα τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία. Έπινα ένα ουίσκι και άρχισα να μιλάω με τον μπάρμαν του αεροδρομίου, έναν μεγάλο οπαδό της Μπάρτσα. «Ο Ντιέγκο τελείωσε, ξεγελάσαμε τη Νάπολι», μου είπε πλησιάζοντας με χαμογελώντας. Ήταν πολύ χαρούμενος για την αποχώρησή του, αλλά ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος για την υπογραφή που μόλις είχε βάλει». 

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: ο Μαραντόνα και η Νάπολι του Φερλαΐνο κέρδισαν δύο φορές το Scudetto, συν ένα Supercoppa Italiana και ένα Coppa Italia. «Ο Ντιέγκο ήθελε απλώς να παίξει και να κερδίζει, Στη Νάπολη, όπως λέμε σε αυτές τις περιοχές, ο Μαραντόνα ‘έχει scassato tutto’ (τα έσπασε εντελώς). Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω την ευτυχία που έφερε στον κόσμο εδώ, η Νάπολη ήταν η πόλη και η Νάπολι ήταν η ιδανική ομάδα για αυτόν. Μάλλον ήταν ο Θεός προσωπικά που μας τον έστειλε από τη Μπαρτσελόνα και ο μόνος που ξέρει ήδη αν η Νάπολι θα περάσει αυτή την Πέμπτη».

«Η Νάπολι μπορεί να περάσει εάν κάνει το τέλειο ματς» 

Αν πιστεύει ότι η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπορεί να αποκλείσει την Μπάρτσα: «Ναι, αλλά μόνο με τέλειο ματς και λίγη περισσότερη τύχη. Αυτή θα είναι μια από αυτές τις βραδιές που θα σηματοδοτήσουν ολόκληρη τη σεζόν, είμαι πεπεισμένος ότι οι «Ατζούρι» θα παίξουν υπέροχο ποδόσφαιρο και θα κάνουν τη ζωή πολύ δύσκολη για την Μπάρτσα σε μια σούπερ καυτή ατμόσφαιρα». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News