Μπαγερν: Στο στόχαστρο ο Νίκο Σλότερμπεκ

Μπάγερν: Έτοιμη να… αρπάξει τον φορμαρισμένο αμυντικό της Φράιμπουργκ, Νίκο Σλότερμπεκ.

Η διοίκηση της Μπάγερν αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Νίκλας Σίλε, που συμφώνησε με την Ντόρτμουντ. Ένας από τους λόγους είναι πως ήδη κινείται ν’ αποκτήσει τον καλύτερο – αυτή τη στιγμή – αμυντικό της Bundesliga, Νίκο Σλότερμπεκ της Φραϊμπουργκ.

Στο μυαλό του αθλητικού διευθυντή της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, είναι ξεκάθαρο πως η Μπάγερν χρειάζεται ανανέωση. Σε όσους παίκτες θέλει να στηριχθεί τα επόμενα χρόνια έγινε ανανέωση (Κομάν, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Σάνισιτς), κάποιοι άλλοι (Ουπαμεκανό, Ντέιβιτς, Σάμπιτσερ, Σανέ, Μουσιάλα) έχουν ήδη συμβόλαια που λήγουν μετά από χρόνια, ενώ υπάρχουν και οι «σημαίες» (Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Νόιερ) που βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και είναι «δεμένοι» μέχρι το 2023.

Ο στόχος της Μπάγερν και του Σαλιχάμιτζιτς

Από τη στιγμή που πάρθηκε απόφαση να μην παραμείνει ο Σίλε και το συμβόλαιο του Τολισό ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, το ρόστερ θα έχει έλλειμμα  και ήδη ο πρώην αμυντικός των Βαυαρών, έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τους ποδοσφαιριστές που θέλει να φέρει στην ομάδα. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκο Σλότερμπεκ ο 22άχρονος κεντρικός αμυντικός της Φράιμπουργκ, που αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην θέση του στο γερμανικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαλιχάμιτζιτς έχει κάνει ήδη επαφή με τον παίκτη για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, με τον ίδιος των ποδοσφαιριστή να μην διαψεύδει πως το επόμενο διάστημα μπορεί ν’ αποχωρήσει από την Φραϊμπουργκ.

Το… ραντεβού με την Μπάγερν για το καλοκαίρι

«Δεν θα πω ναι ή όχι. Δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε. Μπορεί να ήρθαν κάποιες προσφορές στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να παραμείνει στην Φραϊμπουργκ για να επιστρέψω την εμπιστοσύνη του προπονητή και της διοίκηση, βοηθώντας την ομάδα να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο», είπε όταν ρωτήθηκε τις προάλλες ο Σλότερμπεκ, αφήνοντας όμως ανοιχτό… παράθυρο για το καλοκαίρι. «Για μένα το πιο σημαντικό είναι που θα κάνω το επόμενο βήμα της καριέρας μου. Το επόμενο καλοκαίρι ενδεχομένως αυτό να συμβεί, αν νιώσω έτοιμος πως ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσω. Αν υπάρχουν σύλλογο στη χώρα ή στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται για μένα, είναι κολακευτικό».

Ο Νικο Σλότερμπεκ πέρυσι δόθηκε δανεικός στην Ουνιόν και έκανε εξαιρετικά ματς, πριν επιστρέψει και πάρει φανέλα βασικού με την Φραϊμπουργκ. Η ομάδα του «Μέλανα Δρυμού» εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής στην Bundesliga καταλαμβάνοντας την 5η θέση της βαθμολογίας και 22άχρονος αμυντικός έχει 22 συμμετοχές όλες ως βασικός, οδηγώντας την παράλληλα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News