ΛΕΙΨΙΑ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-4: Πλήγωσε την πρώην με (Μουσι)άλλα κόλπα

Μια Μπάγερν Μονάχου υψηλών ταχυτήτων εξολόθρευσε τους «ταύρους» της Λειψίας, έχοντας σε απίστευτη φόρμα των Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος πέτυχε ένα τέρμα μοιράζοντας ένα γκολ στη νίκη των «Βαυαρών» με 4-1

Δύο εκκινήσεις επιπέδου Formula 1, σε κάθε ημίχρονο, για την ομάδα του Γιούλιαν Νάιγκελσμαν, ήταν ικανές για να δώσουν στην πρωταθλήτρια Γερμανίας τη νίκη με 4-1 κόντρα στην Λειψία , για την 4η αγωνιστική της Bundesliga.

Ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι «Βαυαροί» στάθηκαν τυχεροί στην ατυχία τους (αναγκαστική αλλαγή Γκνάμπρι – Μουσιάλα), βλέποντας τον 19χρονο Γερμανό να κάνει πράγματα και θάματα στον αγωνιστικό χώρο.

Η αναγκαστική αλλαγή της Μπάγερν Μονάχου αποδείχθηκε άσος στο μανίκι του Νάιγκελσμαν, ο οποίος σημειώνεται πως πλήγωσε την πρώην ομάδα του στην πρώτη του παρουσία στην Red Bull Arena ως φιλοξενούμενος προπονητής.

Αγωνιστικά, οι «Βαυαροί» έβαλαν από πολύ νωρίς τις βάσεις για το τρίτο τους «τρίποντο» στην φετινή Bundesliga, κερδίζοντας – μετά από επέμβαση του VAR – πέναλτι, στο 9ο λεπτό, στο οποίο ευστόχησε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τρία λεπτά αργότερα.

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης κύλησε ομάλα για τη ομάδα των πρωταθλητών Γερμανίας, με τους «Βαυαρούς» να ελέγχουν το ρυθμό έχοντας ρίξει ταχύτητα με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Γιούλιαν Νάιγκελσμαν με σπασμένα τα φρένα. Ο νεοεισελθών Μουσιάλα, λόγω του τραυματισμού του Γκνάμπρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μπήκε με… κέφια στο ματς και χρειάστηκε μόνο δύο λεπτά για να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. 

Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν πρωταγωνιστής στο 54′, όταν με εξαιρετική ενέργεια τρύπισε την άμυνα της Λειψίας, βγάζοντας ένα γκολ «πάρε-βάλε» στο Λιρόι Σανέ, με τον έτερο Γερμανό να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή Bundesliga.

Αναμφίβολα, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το παιχνίδι είχε «τελειώσει», με τους «ταύρους» να βγάζουν αντίδραση με το εντυπωσιακό γκολ του Λάιμερ στο 58′, που με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Νόιερ να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση.

Βέβαια, τον τελευταίο λόγο είχαν οι «Βαυαροί», με τον Τσούπο Μότινγκ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λειψία: Γκουλάσι, Ορμπάν, Σιμακάν, Μουκιέλε, Ανχελίνιο, Καμπλ, Λάινερ, Ν’Κουκού, Όλμο, Σομποσλάι, Σίλβα

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ουπαμεκανί, Ερνάντεζ, Παβάρ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Σανέ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News