Πώληση Τσέλσι: Έληξε η διορία - Οι τέσσερις προσφορές

Η διορία που είχε θέσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε ό,τι αφορά την πώληση της Τσέλσι, έλαβε τέλος την Παρασκευή (18/3). Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει στα χέρια του τέσσερις προσφορές, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα. Ωστόσο, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν και άλλες μέσα στην ημέρα. 

Αρχικά ο Αμπράμοβιτς θα κληθεί να αποφασίσει για τους διαδόχους του στην ιδιοκτησία των «Μπλε» και στη συνέχεια να υπάρξει η έγκριση τόσο της κυβέρνησης, όσο και της Premier League. 

Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, οι επίδοξοι αγοραστές είναι οι εξής: 

Η εμπορική τράπεζα Raine Group, η οποία καθοδηγεί το σύλλογο στο κομμάτι της πώλησής του, έχει πλέον τερματίσει την περίοδο υποβολής προσφορών στις 5 μ.μ. ώρα ΗΠΑ – 9 μ.μ. στο Ηνωμένο Βασίλειο – και θα αρχίσει να μειώνει τις προσφορές σε μια μικρή λίστα τεσσάρων ενδιαφερόντων.

Η κοινοπραξία Wyss-Boehly-Goldstein θεωρoύνται ευρέως ως πρωτοπόροι για την πώληση. Ο Xάνγκιοργκ Βάις ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τον κόσμο για το γεγονός ότι ο Αμπράμοβιτς προσπαθούσε ενεργά να πουλήσει την Τσέλσι σε μια συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Blick. Έκτοτε, ο 86χρονος συνεργάστηκε με τον Αμερικανό επιχειρηματία Boehly, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης των LA Dodgers και είχε μια προσφορά 2,2 δισ. λιρών που απορρίφθηκε από τον Abramovich πριν από τρία χρόνια και τον Λονδρέζο Goldstein, του οποίου η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Cain Hoy απέτυχε σε μια προσπάθεια εξαγοράς της Τότεναμ πριν από οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τη Daily Mail. 

Ο 49χρονος Βρετανός επιχειρηματίας με ρίζες από την Ελλάδα, Νικ Κάντι, δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα και έχει την στήριξη του πρώην παίκτη και προπονητή της Τσέλσι, Τζανλούκα Βιάλι.

Ο Πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε εντάχθηκε σε μια κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρότον και επιθυμούν την αγορά του κλαμπ.

Οι ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ των ΗΠΑ, Σικάγο Καμπς, η οικογένεια Ρίκετς, συνεργάστηκαν με τον ιδρυτή της Citadel, Κεν Γκρίφιν, για να εργαστούν σε μια προσφορά για την αγορά της Τσέλσι, δήλωσε εκπρόσωπος του Γκρίφιν. Έχουν δημιουργήσει έναν επενδυτικό όμιλο που πρόκειται να κάνει επίσημη προσφορά για τον λονδρέζικο σύλλογο αύριο Παρασκευή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News