Τσέλσι: Ελβετός δισεκατομμυριούχος σε συζητήσεις με τον Αμπράμοβιτς, ζητάει 2 δις για να πουλήσει τους «Μπλε»

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιεργκ Βις (Hansjorg Wyss) ισχυρίστηκε ότι του προσφέρθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια κοινοπραξία με άλλους «έξι ή επτά» επενδυτές προκειμένου να αγοράσουν την Τσέλσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, που υποχρέωσαν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να αφήνει τη διαχείριση της ομάδας, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου. 

Ο 86χρονος μεγιστάνας και ιδρυτής της Synthes USA, εταιρείας κατασκευής ιατρικών συσκευών, παραδέχτηκε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει τους «Μπλε» αλλά μόνο με κοινοπραξία. Ο Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος Αμπράμοβιτς έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να διατηρήσει την ιδιοκτησία της Τσέλσι, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σχεδόν αδύνατο εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβάλλει κυρώσεις στον 55χρονο. 

 

 

«Ο Αμπράμοβιτς προσπαθεί να πουλήσει όλες τις βίλες του στην Αγγλία και θέλει επίσης να ξεφορτωθεί γρήγορα την Τσέλσι», είπε ο Βις στην ελβετική εφημερίδα Blick.  «Εγώ και άλλα τρία άτομα λάβαμε μια πρόταση την Τρίτη να αγοράσουμε την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς. Πρέπει να περιμένω τέσσερις με πέντε μέρες τώρα. Ο Αμπράμοβιτς αυτή τη στιγμή ζητάει πάρα πολλά. Ξέρεις, η Τσέλσι του οφείλει 2 δισεκατομμύρια λίρες. Αλλά η Τσέλσι δεν έχει χρήματα. Από σήμερα, δεν γνωρίζουμε την ακριβή τιμή πώλησης», τόνισε ο Ελβετός και συμπλήρωσε: «Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ να ξεκινήσω στην Τσέλσι με συνεργάτες. Αλλά πρέπει πρώτα να εξετάσω τις γενικές συνθήκες. Αλλά αυτό που μπορώ ήδη να πω: σίγουρα δεν κάνω κάτι τέτοιο μόνος μου. Αν αγοράσω την Τσέλσι, τότε θα γίνει με μια κοινοπραξία που αποτελείται από έξι έως επτά επενδυτές».

Το σχέδιο του Αμπράμοβιτς να μεταβιβάσει τη διοίκηση της Τσέλσι στους διαχειριστές του ιδρύματος έχει συναντήσει εμπόδια. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με το σχέδιο του Ρώσου μεγιστάν και η Επιτροπή Φιλανθρωπίας επικοινώνησε με το ίδρυμα για περισσότερες πληροφορίες μετά από αναφορά σοβαρού περιστατικού στον ρυθμιστικό φορέα. Οι διαχειριστές είναι πιθανό να επιθυμούν μια αδιαπέραστη πολιτική αποζημίωσης εάν θέλουν να προχωρήσουν με την προτεινόμενη αλλαγή στη δομή του συλλόγου. Αυτό θα διασφάλιζε ότι δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν οικονομικές επιπτώσεις, αναφέρει ο Guardian. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News