Τσέλσι: Υπό διάλυση οι Λονδρέζοι εκτός και... εντός χορταριού

Τσέλσι: Υπό διάλυση οι Λονδρέζοι εκτός και… εντός χορταριού διασύρθηκαν από την Μπρέντφορντ για την Premier League

Στη δίνη της διοικητικής αστάθειας φαίνεται ότι παραδόθηκε η Τσέλσι, αν και το τελευταίο διάστημα είχε αντισταθεί σθεναρά και κρατούσε τους κραδασμούς της κρίσης, εκτός αγωνιστικών γηπέδων. Δεν είναι η ευρεία ήττα με 4-1 από την Μπρέντφορντ, αλλά κυρίως ο τρόπος που επήλθε και η εικόνα διάλυσης των Λονδρέζων μέσα στο χορτάρι. Ο επίλογος μίας ημέρας που από το πρωί ήταν «γκρίζα» για το κλαμπ. 

Άλλωστε, αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα μετά την αποχώρηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς από τον προεδρικό θώκο και την έναρξη της διαδικασίας πώληση του συλλόγου, μετά τις κυρώσεις που του επέβαλλε η βρετανική κυβέρνηση. 

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, οι οπαδοί των «Μπλε» συγκεντρώθηκαν έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ», λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ για την Premier League ώστε να εκφράσουν μέσω διαμαρτυρίας την αντίθεσή τους ενάντια στην οικογένεια Ρίκετς και το ενδεχόμενο να είναι οι πιθανοί μελλοντικοί ιδιοκτήτες του συλλόγου. Όλα συνέβησαν ως απόρροια ρατσιστικών και ομοφοβικών δηλώσεων που αποδίδονται σε μέλη της οικογένειας, που έχει στην ιδιοκτησία της και την ομάδα μπέιζμπολ των Chicago Cubs. Σύμφωνα με email που διέρρευσαν στο παρελθόν, ο 80χρονος πατριάρχης της οικογένειας, Τζο Ρίκετς, αποκαλούσε τους Μουσουλμάνους «εχθρούς», με τους φίλους της Τσέλσι να καταδικάζουν κάθε έκφραση ξενοφοβίας, ρατσισμού και διακρίσεων. 

Προηγήθηκε μία ανακοίνωση από τους Chelsea Supporters’ Trust (CST), όπου γνωστοποιούσαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας, σύμφωνα με την οποία, η πλειοψηφία  μελών τους δεν έχει εμπιστοσύνη στην οικογένεια Ρίκετς. 

 

«Τα μέλη μας έχουν δώσει ένα σαφές μήνυμα ως προς αυτό. Το 72% όσων απάντησαν δεν έχουν επί του παρόντος πεποίθηση ότι η οικογένεια Ρίκετς θα διοικούσε έναν σύλλογο χωρίς αποκλεισμούς και με επιτυχία, με το 5% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι θα το έκαναν. Ομοίως, το 77% των μελών που απάντησαν, δεν επιθυμούν την προσφορά της οικογένειας Ρίκετς για την αγορά της Τσέλσι και μόλις το 3% των ερωτηθέντων στηρίζει», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Η ένταση φαίνεται ότι μεταφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς η ομάδα του Τόμας Τούχελ, συνετρίβη με 4-1 στην έδρα της από την Μπρέντφορντ του Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Δανός μέσος σκόραρε, για πρώτη σε συλλογικό επίπεδο, μετά την ανακοπή που υπέστη και την κατάρρευσή του μέσα στο γήπεδο, στο EURO 2020, που οδήγησε και στην προσωρινή απόσυρσή του.

Ένα γεγονός που σκόρπισε μεγάλη χαρά στους λάτρεις του αθλητισμού. Ο Έρικσεν έκανε το 2-1, που έφερε και την ανατροπή, αφού η Τσέλσι είχε προηγηθεί με 1-0 χάρη σε ένα εκπληκτικό τέρμα από τον Ρούντιγκερ στο 48ό λεπτό. Ωστόσο, στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να κάνουν… προπόνηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους παίκτες των «Μπλε» να είναι σαν χαμένοι. Οι οπαδοί της ομάδας αποχώρησαν πριν τη λήξη του ματς από τις εξέδρες, με τους παίκτες του Τόμας Τούχελ να κοιτούν σαστισμένοι και συνάμα απογοητευμένοι, υπό τους πανηγυρισμούς της ιστορικής νίκης της Μπρέντφορντ. Κι όλα αυτά, μόλις 4 ημέρες (6/4) πριν τον αγώνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τα προημιτελικά του Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης… 

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News