Άουγκσμπουργκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1: Γκέλαρε και το πρωτάθλημα δείχνει να… απομακρύνεται

Άουγκσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1: Γκέλαρε και το πρωτάθλημα δείχνει να… απομακρύνεται μετά από την ισοπαλία της Ντόρτμουντ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ.

Σε μια απρόσμενη ισοπαλία οδηγήθηκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στην 15η Άουγκσμπουργκ, χάνοντας κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Οι Βεστφαλοί παρότι κατάφεραν να προηγηθούν δεν «κλείδωσαν» ποτέ το παιχνίδι και τιμωρήθηκαν από τον Σαρενρέν-Μπαζί στο 78′, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, κάτι που τους αφήνει πλέον στον -8 από την, πρώτη, Μπάγερν Μονάχου. 

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αρκετά καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά κιόλας της αναμέτρησης κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τόσο με τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν, όσο και με την κατοχή της μπάλας, την οποία έδειχναν να ελέγχουν.

Η πίεση τους αυτή έφερε καρπούς καθώς στο 35ο λεπτό ο Αζάρ πήρε τη μπάλα από τον Νταχούντ και μετά από ωραία προσωπική του ενέργεια κέρδισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι καλοί και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας όμως την επιθετικότητά τους, η Άουγκσμπουργκ από πλευράς της συνέχισε να κάνει, ότι έκανε, ακόμη και από την στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Από την στιγμή που η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να βρει ένα δεύτερο γκολ, ήξερε πως θα της δοθεί η ευκαιρία, μια ευκαιρία η οποία ακόμα και με τη βοήθεια της τύχης ήρθε.

Ο Σαρενρέν-Μπαζί είδε τη μπάλα να έρχεται στο κεφάλι του μετά από σουτ του συμπαίκτη του, Αρν Μάιερ και εκείνος την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Κόμπελ, κάνοντας το 1-1 στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το γκολ αυτό έδειξε να ξυπνάει την Ντόρτμουντ, η οποία στα λίγα λεπτά που απέμεναν έψαξε το δεύτερο γκολ, με σκοπό να πάρει ξανά προβάδισμα, όμως πλέον ήταν αργά, παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ, μένοντας σε μια… επίπονη ισοπαλία.

Άουγκσμπουργκ (3-4-2-1): Γκικιέβιτς, Όξφορντ, Γκουελεουέ, Ουντουοκάι, Καλιγκιούρι, Μάιερ, Ντορτς, Πέντερσεν, Πεπί, Βάργκας, Γκρέγκοριτς

Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-3-2-2): Κόμπελ, Τσαν, Χούμελς, Πόνγκρατσιτς, Αζάρ, Βίτσελ, Γκερέιρο, Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Μπραν, Μάλεν

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News