Μπορούσια Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 6-0: Κιτρινόμαυρο πάρτι με οργανωτή Ρόις

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ 6-0: Κιτρινόμαυρο πάρτι με οργανωτή Ρόις και μεγάλη νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μια εκπληκτική Ντόρτμουντ σκόρπισε την Γκλάντμπαχ, την οποία και κέρδισε με 6-0, με απόλυτο πρωταγωνιστή των Μάρκο Ρόις, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ, ανοίγοντας και το σκορ, ενώ έκανε και χατ-τρικ σε ασίστ.

Οι Βεστφαλοί μετά και τη νίκη της Μπάγερν απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ, ήξεραν πως έπρεπε να νικήσουν για να μειώσουν ξανά τη διαφορά στους 6 βαθμούς, κάτι που το πέτυχαν και με… ευκολία.

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, μπαίνοντας δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να βρουν το πρώτο τους γκολ στο 26ο λεπτό με τον Ρόις, να ανοίγει το σκορ, ενώ 6 λεπτά αργότερα από εκτελεστής, έγινε δημιουργός, μοιράζοντας ασίστ στον Μάλεν, με τον Ολλανδό να κάνει το 2-0, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για ένα ακόμη τρίποντο.

Ο ρυθμός του αγώνα μετά το 2-0 φάνηκε να πέφτει αισθητά, η Γκλάντμπαχ προσπάθησε σιγά-σιγά να φέρει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα και να βρει ένα γκολ, ώστε να μπει ξανά στη διεκδίκηση της αναμέτρησης, κάτι που όμως δεν κατάφερε.

Αυτή που κατάφερε να βρει κι άλλο γκολ και να «κλειδώσει» ουσιαστικά την αναμέτρηση, ήταν η Ντόρτμουντ με τον Βολγφ, μετά από ασίστ του Ρόις να κάνει το 3-0 στο 70’. Οι Βεστφαλοί όμως δεν έμειναν εκεί, καθώς στο 74’ ο Μουκόκο έκανε το 4-0, μετά από πάσα,  και πάλι το Μάρκο Ρόις.

Ο Γερμανός παικταράς όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς στο 81ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ, μετά από ασίστ του Χούμελς κάνοντας το 5-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τσαν στο 90+1’, όταν ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το, τελικό, 6-0.

Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ μείωσε ξανά τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς, ενώ η Γκλάντμπαχ έμεινε στην 13η θέση.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Κόμπελ, Τσαν, Χούμελς, Ζαγκαντού, Γκερέιρο, Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Ρέινα, Αζάρ, Ρόις, Μάλεν

Γκλάντμπαχ (3-4-2-1): Σόμερ, Γκούντερ, Φρίντριχ, Ελβέντι, Λάινερ, Κονέ, Νέιχαους, Μπενσεμπαϊνί, Χόφμαν, Πλέα, Εμπολό

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News