Ντόρτμουντ: Γιατί την επέλεξε ο Νίκλας Σίλε;

Ντόρτμουντ: Ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν θέλει να γίνει ο νέος ηγέτης στα μετόπισθεν των Βεστφαλών

Λίγες ημέρες μετά την άρνηση ανανέωσης του συμβολαίου του με την Μπάγερν, ο Νίκλας Σίλε αποφάσισε να συμφωνήσει με την διοίκηση της Ντόρτμουντ, «κλείνοντας τα αυτιά» στις… Σειρήνες της Νιουκαστλ. Για ποιους λόγους όμως πήρε αυτή την απόφαση;

Είναι ελάχιστες οι φορές κατά το παρελθόν που κάποιος Γερμανός ποδοσφαιριστής αποφασίζει ν’ αφήσει την μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια Μπάγερν, για κάποια άλλη γερμανική ομάδα. Εδώ και κάμποσες ώρες, το έπραξε ο Νίκλας Σίλε, ο οποίος ουσιαστικά ακολούθησε το δρόμο που χάραξε πριν χρόνια ο Ματς Χούμελς, κάνοντας το αντίστοιχο… δρομολόγιο.

Η απόφαση και οι αρνήσεις σε Μπάγερν και Νιουκάστλ

Βέβαια, οι περιπτώσεις τους δεν είναι ίδιες, καθώς ο Χούμελς πριν επιστρέψει για τα… καλά στην Βεστφαλιά, είχε αγωνιστεί για επτά χρόνια με τη φανέλα της και ήξερε πολύ καλά τον οργανισμό. Ο Νίκλας Σίλε, μάλιστα, παίρνει αυτή την απόφαση λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Μπάγερν, αρνούμενος δύο σημαντικές προσφορές. Η πρώτη από τους Βαυαρούς και η δεύτερη από την Νιουκάστλ, που ήθελε από φέτος να χτίσει μια ισχυρή ομάδα ενόψει της νέας χρονιάς. Οι λόγοι που ο διεθνής Γερμανός αμυντικός αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα είναι λίγοι και συγκεκριμένοι.

«Να είμαι σημαντικός ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής»

Καταρχάς, τους εξήγησε εν μέρει ο ίδιος μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην «Bild» λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας του με την Μπορούσια. «Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε επαφή, κατάλαβα αμέσως το πόσο ήθελε το club να δουλέψουμε μαζί. Τόσο οι Γιοακίμ Βάτσκε και Μίχαελ Τσόργκ, όσο και οι Σεμπάστιαν Κελ και Μάρκο Ρόζε, μου έδειξαν αμέσως πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξω τα επόμενα χρόνια για την Ντόρτμουντ, κάτι που έψαχνα μέσα μου ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής». Αυτή ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Νίκλας Σίλε, τον οποίο αρκετοί κατηγόρησαν το προηγούμενο διάστημα ότι προσπάθησε να αποκομίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο από την Μπάγερν.

Να γράψει τη δική του ιστορία με την Ντόρτμουντ

 Η αλήθεια είναι πως στην Μπάγερν δεν ένιωσε ποτέ σημαντικός, ακόμη και τώρα που αποτελεί βασικό στέλεχος των πλάνων του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Βασικός στα περισσότερα από τα 26 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα, Champions League και Κύπελλο, ωστόσο, μέσα του προφανώς έμοιαζε να μην είναι τόσο επιδραστικός στην ομάδα, όσο αυτός ήθελε. Και δεν έχει άδικο, αφού μέχρι και πριν λίγους μήνες η Μπάγερν δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να του δώσει νέο συμβόλαιο. Ένας επιπλέον λόγος, είναι πως στην Ντόρτμουντ στα 26 του, θα γίνει ο επόμενος ηγέτης της άμυνας της τα επόμενα χρόνια. Ο Ματς Χούμελς διανύει τα 33 του χρόνια και βγάζει όλο και πιο συχνά προβλήματα τραυματισμών. Ακάντζι και Πόνγκρατσιτς είναι στόπερ που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, ενώ ο Ζαγκαντού είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και δύσκολα θ’ ανανεωθεί το συμβόλαιο του.

Ο Νίκλας Σίλε θα μπορούσε να βρει ένα πολύ πιο μεγάλο συμβόλαιο στην Νιουκάστλ, αλλά όπως και ο Γκόζενς, αποφάσισαν να μην μετακομίσουν στην Αγγλία, έστω κι αν χάσουν πολλά χρήματα. Γεγονός που αποδεικνύει πως ακόμη και αυτές τις εποχές των δεκάδων εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη επαφή. Ο τρόπος…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News