Αταλάντα - Γιουβέντους 1-1: Η μπίλια στην ισοπαλία και τώρα... Ολυμπιακός

Αταλάντα – Γιουβέντους 1-1: Η μπίλια στην ισοπαλία και τώρα… Ολυμπιακός για την Αταλάντα, που ισοφαρίστηκε στο 90+2′ από τη Γιουβέντους και αγνοεί τη νίκη για τέσσερις αγωνιστικές στη Serie A.

Για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική η Αταλάντα δεν κατάφερε να πάρει μία νίκη, αυτήν τη φορά με τον Ντανίλο να της παίρνει… την μπουκιά από το στόμα στο 90+2′, για να «κλέψει» η Γιουβέντους την ισοπαλία με 1-1.

Τα είχε όλα το ντέρμπι αυτής της αγωνιστικής στη Serie A, με την Αταλάντα και τη Γιουβέντους στο φινάλε να μοιράζονται τον βαθμό, αφού ο Ντανίλο απάντησε λίγο πριν το φινάλε στην «φωτοβολίδα» του Μαλινόφσκι. Οι Γιουβεντίνοι μπήκαν δυνατά αλλά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά τα πρώτα 20 λεπτά, είχαν τον Σπορτιέλο σε μεγάλο βράδυ, κλείνοντας την πόρτα στον Βλάχοβιτς, αλλά δεν κατάφεραν ούτε σήμερα να γευτούν τη χαρά της νίκης, λίγες μέρες προτού υποδεχτούν τον Ολυμπιακό για την πρώτη μεταξύ τους μάχη στο Europa League.

Ο αγώνας

Η Γιουβέντους ήταν αυτή που μπήκε με το δεξί στο παιχνίδι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το υπερόπλο Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος προσπάθησε να κρεμάσει στο 3ο λεπτό τον Σπορτιέλο, αλλά εκείνος είχε την απάντηση, ενώ 9 λεπτά αργότερα η κεφαλιά του πέρασε άουτ, με τον Ντιμπάλα να απειλεί για τρίτη φορά στο 14′, αλλά ούτε εκείνος βρήκε εστία.

Το παιχνίδι ισορρόπησε με την Αταλάντα να κλείνει καλύτερα τους χώρους στην κόντρα και να σπαταλά την πρώτη δική της στιγμή στο 25′, όταν ο Ντε Ρούν με προβολή μετά από στατική φάση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ανεπανάληπτη ευκαιρία του Μουριέλ, που πέρασε από τον Σέζνι όμως το πλασέ του ήταν και οι Γιουβεντίνοι πρόλαβαν να αντιδράσουν. Σε ένα ημίχρονο που είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση με φόντο το πλασάρισμα στην τετράδα.

Η μεγάλη κυρία έψαξε και πάλι τους χώρους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δημιουργώντας προβλήματα στο transition των γηπεδούχων. Ένα ξαφνικό σουτ του Βλάχοβιτς ανάγκασε τον Σπορτιέλο να του πει με εντυπωσιακό τρόπο «όχι» στο 56′. Οι «Μπεργκαμάσκι» ισορρόπησαν ξανά, με τον Γκασπερίνι να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, με το σουτ του Κοοπμάινερς να φεύγει σε κόρνερ στο 74′.

Όμως η… χρυσή αλλαγή λεγόταν Μαλινόφσκι. Ο επιθετικός της Αταλάντα έντεκα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, για να νικήσει τον Σέζνι και να γράψει το 1-0 στο 76′. Μάλιστα η ομάδα του Γκασπερίνι ήταν αυτή που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Χάτεμπερ εξ επαφής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 84′. Ωστόσο η Γιουβέντους είχε την τελευταία… σφαίρα με την κεφαλιά του Ντανίλο στο 90+2′ από κόρνερ, στη μοναδική φορά που ο Σπορτιέλο δεν κατάφερε να επέμβει!

Ενδεκάδες:

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Τολόι, Ντεμιράλ, Ντζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ζαπακόστα (65′ Μέλε), Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Κοοπμάινερς, Μουριέλ (65′ Μαλινόφσκι), Μπογκά (90+1′ Πάσαλιτς)

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (79′ Κουαδράδο), Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Λοκατέλι, ΜακΚένι (81′ Κεν), Ραμπιό (86′ Αρτούρ), Ντιμπάλα, Μοράτα (86′ Ακέ), Βλάχοβιτς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News