Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους 1-1: Ο Παρέχο «χάλασε» το ονειρικό ντεμπούτο του Βλάχοβιτς

Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους 1-1: Η πρόκριση περνάει απ’ το Τορίνο καθώς Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους, ήρθαν ισόπαλες 1-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League.

Στο Τορίνο θα λύσουν τις διαφορές τους Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους, καθώς στην αναμέτρηση του ντε λα Κεράμικα, έμειναν στην ισοπαλία και το 1-1.

Η Γιουβέντους παρότι κατάφερε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα με τον εκπληκτικό Ντούσαν Βλάχοβιτς, έδειξαν να μην… υπολογίζουν καλά την αναμέτρηση και δέχθηκαν την ισοφάριση από την μαχητική Βιγιαρεάλ με τον Παρέχο στο 66’, με τους Ισπανούς να είναι αυτοί που μπορούν να ζητήσουν κάτι παραπάνω απ’ αυτό το ματς.

Μίλησε από τα αποδυτήρια ο Βλάχοβιτς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τόσο η αναμέτρηση για την Γιουβέντους όσο και το ντεμπούτο του Βλάχοβιτς στο Champions League, καθώς ο Σέρος γκολτζής κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό, παγώνοντας τη Βιγιαρεάλ.

Ο Ντανίλο είδε την κίνηση του Βλάχοβιτς ανάμεσα στους δύο αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς και με πάσα ακριβείας τον βρήκε μόνο του, εκείνος παρότι έδειξε να βγαίνει λίγο πλάγια με το κοντρόλ και παρότι τον πρόλαβαν οι αντίπαλοι αμυντικοί, γύρισε όμορφα το κορμί του και με ένα διαγώνιο σούτ έκανε το 1-0.

Η Βιγιαρεάλ παρά το πρώτο… πάγωμα, δεν της πήρε πολύ να ηρεμίσει και να βρει τα πατήματά της στην αναμέτρηση, αρχίζοντας να κρατάει περισσότερο τη μπάλα στα δικά της πόδια και να γίνετε όλο και πιο απειλητική, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ και την ισοφάριση, στο 15’, με τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο να βρίσκει το δοκάρι μετά από σουτ του.

Ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Νταντζούμα ήταν αυτός που απείλησε τον Σέζνι, με ένα ωραίο τακουνάκι, με τον Πολωνό κίπερ να μπλοκάρει τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Από τη στιγμή που η Βιγιαρεάλ δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, στην μικρή… πολιορκία που είχε, η Γιουβέντους βρήκε την ευκαιρία να φέρει ξανά την αναμέτρηση στα ίσια και να αρχίσει να ψάχνει για ένα δεύτερο γκολ.

Παρά τις τελικές προσπάθειες και των δύο ομάδων, το πρώτο μέρος έκλεισε με μοναδικό γκολ, το τέρμα του Βλάχοβιτς στα 32 δευτερόλεπτα και το 1-0 υπέρ της «Μεγάλης Κυρίας».

Πήρε ότι άξιζε

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα που μπήκε και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Γιουβέντους, με τους Ιταλούς να βρίσκουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 47ο λεπτό, με τον Μοράτα αυτή τη φορά, να βγαίνει πατάει περιοχή από τα αριστερά και να βρίσκει χώρο για το σουτ, ένα σουτ το οποίο όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η συνέχεια, ήταν καρμπόν όπως και στο πρώτο, η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει και πάλι τη μπάλα στα δικά της πόδια και να ξεκινήσει να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

Η αλλαγή σε σχέση με τα πρώτα 45’, είναι πως τα «κίτρινα υποβρύχια», κατάφεραν αυτή τη φορά να βρουν αυτό που άξιζαν, το γκολ για να φέρουν και πάλι το ματς στην ισοπαλία.

Τη λύση έδωσε ο Παρέχο, ο οποίος έκανε μια κίνηση στη πλάτη της άμυνας της Γιούβε και αφού εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Καπουέ, με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Μετά τη νέα ισοπαλία οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν τα σχέδιά τους, καθώς όπως φάνηκε το να δώσουν χώρο και να παίξουν στην κόντρα δεν ήταν κάτι που τους βγήκε και έτσι προσπάθησαν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες το οποίο κατάφεραν εν μέρη, βρίσκοντας όμως την μοναδική καλή τους στιγμή στο 82ο λεπτό με ένα σουτ του Βλάχοβιτς, το οποίο και απέκρουσε ο Ρούλι.

Η Βιγιαρεάλ δεν έδειχνε να τρομάζει από την πιο επιθετική Γιουβέντους και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της, δίχως όμως να καταφέρνει να βρει ένα ακόμη γκολ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Το τελευταίο σφύριγμα αφήνει πικρία και στις δύο ομάδες, με τους Ισπανούς πάντως να ήταν αυτοί που έδειχναν πως το ήθελαν περισσότερα και πλέον όλα θα κριθούν στην ρεβάνς, στην Ιταλία.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ρούλι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα, Τσουκουέζε, Καπουέ, Παρέχο, Μορένο, Λο Σέλσο, Νταντζούμα

Γιουβέντους (4-4-2): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Λοκατέλι, Ραμπιό, ΜακΚένι, Βλάχοβιτς, Μοράτα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News