Γιουβέντους: Γιατί αυτή μπορεί να είναι η χρονιά της στο Champions League

Ο Τζόρτζο Κιελίνι μιλώντας στους «The Times» είπε: «Δοκιμάζουμε κάθε χρόνο να κατακτήσουμε το Champions League. Άλλωστε, δεν νικά κάθε χρόνο η καλύτερη ομάδα. Αυτή τη χρονιά μπορεί να είμαστε εμείς». Σε αντίθεση με την εποχή του Μαουρίτσιο Σάρι και του Αντρέα Πίρλο, στα αποδυτήρια της «Βέκια Σινιόρα» υπάρχει πίστη πως με την τύχη στο μέρος τους, μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσουν πρώτα το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ, αλλά τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά ώστε να θεωρούνται το φαβορί για να πάρουν το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού, μετά το 1-1 στο «Εστάδιο δε λα Θεράμικα». Έχουμε και λέμε: εμπειρία, έδρα, ποιότητα.

Νούμερα… Champions League

Η τελευταία φορά που η Γιουβέντους ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας ήταν στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας, στην παράταση κόντρα στην Ίντερ (2-1). Έκτοτε, μετράει 12 σερί ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Μέσα στο 2022 δεν έχει χάσει στη Serie A κι αυτό δείχνει και τη σταθερότητά της. Στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το έχουν καταφέρει άλλες τρεις: η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη.

Αν μη τι άλλο είναι καλή είδηση για τον κόουτς Μασιμιλιάνο Αλέγκρι γιατί οι επιτυχίες αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και οδηγούν σε νέες επιτυχίες. Βέβαια, η Γιουβέντους πολλές φορές βρέθηκε ν’ ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί

Δεύτερη στην ευρωπαϊκή ελίτ

Η Γιουβέντους από τον περασμένο Νοέμβριο έχει δεχθεί μονάχα 11 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Καλύτερα τα έχει πάει μονάχα η Ρεάλ Μαδρίτης στο ίδιο διάστημα (εννιά γκολ κατά). Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται η Ίντερ (11), ενώ ακολουθούν Μάντσεστερ Σίτι (12), Λίβερπουλ (12) και Σεβίλλη (12), τη στιγμή που η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στα 13.

Με τον Ματάις ντε Λιχτ να πιάνει υψηλά επίπεδα απόδοσης – στα καλύτερα του αφότου πήγε στη Γιουβέντους – και την ομάδα να καλύπτει τα προβλήματα που παρουσιάζουν κατά καιρούς ο Λεονάρντο Μπονούτσι κι ο Τζόρτζο Κιελίνι, ο Αλέγκρι έχει «χτίσει» μια αξιόπιστη άμυνα, με τον αστερίσκο ότι δεν έχει αντιμετωπίσει έως τώρα κάποια από τις εντυπωσιακές ευρωπαϊκές επιθέσεις (π.χ. Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου κλπ.). Με τους δύο έμπειρους αμυντικούς να έχουν αποδείξει και στο EURO πως όταν χρειαστεί θα είναι εκεί, οι «μπιανκονέρι» έχουν μια αίσθηση ασφάλειας.

Παράλληλα, όμως, έχει βελτιωθεί και ο τερματοφύλακας Βόιτσιχ Στσέζνι και σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλειά και το «δέσιμο» του Ντούσαν Βλάχοβιτς με τον Άλβαρο Μοράτα, ξαφνικά η Γιουβέντους παρουσιάζεται «δυνατή» στις περιοχές – εκεί όπου κρίνονται τα πάντα στο Champions League.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την πίστη τους πως τουλάχιστον έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο κι αν έχουν την τύχη με το μέρος τους να βρεθούν στον τελικό του Παρισιού.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News