ΝΤΟΥΣΑΝ ΒΛΑΧΟΒΙΤΣ: «Εύκολη επιλογή η Γιουβέντους, έχουμε το ίδιο DNA»

Ο Ντούσαν Βλαχόβιτς δήλωσε ότι επέλεξε τη Γιουβέντους λόγω του DNA της να κερδίζει πάντα

Η Γιουβέντους παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα Μέσα, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του Ντούσαν Βλάχοβιτς, η μεταγραφή του οποίου ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή 28/1.  

Ο διεθνής Σέρβος «killer» αποκτήθηκε από τη «Μεγάλη Κυρία» έως το καλοκαίρι του 2026, έναντι 80 εκ. ευρώ και αποτελεί την πιο ηχηρή μεταγραφή της απερχόμενης αγοράς. 

Ο DV 7 τόνισε: 

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Φιορεντίνα, συμπαίκτες, προπονητές, πρόεδρο, αλλά και ολόκληρη την πόλη της Φλωρεντίας και όλους τους οπαδούς, που με στήριξαν, στα εύκολα και στα δύσκολα.

 

Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που υπέγραψα στη Γιουβέντους, που είναι ένα ένδοξο κλαμπ. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα και να πετύχω σπουδαία πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Γιουβέντους και όλους τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ», είπε αρχικά ο Βλάχοβιτς. 

Για τους λόγους που επέλεξε τους «μπιανκονέρι», ενώ τον ήθελε η… μισή Ευρώπη: 

«Υπήρχαν πολλές φήμες για ξένους συλλόγους, αλλά η επιλογή ήταν εύκολη γιατί ο σύλλογος και εγώ έχουμε παρόμοιο DNA. Να πολεμούμε και να υποφέρουμε όταν χρειάζεται. Νομίζω ότι είναι μέρος της νοοτροπίας μου επίσης, οπότε η επιλογή δεν ήταν δύσκολη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Γιουβέντους για την υποδοχή τους. Ανυπομονώ να μπω σε ένα γεμάτο γήπεδο. Και ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους ατζέντηδες μου και τον πρώτο μου προπονητή που με συμπεριέλαβε στην πρώτη ομάδα της Παρτιζάν όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρός». 

«Όλες οι φάνελες είναι εξίσου βαριές στη Γιουβέντους» 

Για την επιλογή της φανέλας με το νούμερο 7, που είχε στη Γιουβέντους, το είδωλό του ο Κριστιάνο Ρονάλντο και εάν αισθάνεται πίεση για αυτό:

 «Η φανέλα Νο.7 δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Όλοι οι αριθμοί είναι σημαντικοί εδώ. Γνωρίζω το βάρος της φανέλας. Το επέλεξα γιατί είναι πιο κοντά στο Νο. 9. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και να φτάσουμε τους στόχους μας. Ο αριθμός της φανέλας δεν είναι σημαντικός. Η αποφασιστικότητα και η δέσμευση είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε παιχνίδια», τόνισε. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juventus (@juventus)

 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν όντως ισχύει ότι θα μένει στο σπίτι που κατοικούσε ο Πορτογάλος σταρ όταν έπαιζε στο Τορίνο.

«Δεν νομίζω. Ακόμα αναζητώ σπίτι εδώ. Πρέπει να παραμείνω ταπεινός. Το γήπεδο είναι το μόνο που έχει σημασία. Το να κερδίζω παιχνίδια είναι το μόνο που θέλω. Τα υπόλοιπα δεν είναι πολύ σημαντικά.  Ο στόχος μου εδώ είναι να εγκατασταθώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να γνωρίσω καλύτερα όλους τους συμπαίκτες μου, ακόμα κι αν τους έχω γνωρίσει στο γήπεδο. Θέλω να τους γνωρίσω εκτός γηπέδου και να γίνουμε φίλοι. Η καλή σχέση με όλους είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη σημαντικών στόχων». 

Για την υποδοχή του στη νέα του ομάδα: 

«Ο, προπονητής μου, ο Αλέγκρι με καλωσόρισε με πολύ ωραίο τρόπο, ανυπομονώ να ξεκινήσω και να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος». 

«Μίλησα με τον Κιέζα και τον περιμένω»

Εάν μίλησε με τον Φεντερίκο Κιέζα, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Φιορεντίνα, πριν πάει στη Γιουβέντους; 

«Μίλησα με τον Φεντερίκο. Όπως ξέρετε, είμαστε φίλοι. Έχουμε παίξει μαζί στο παρελθόν. Λυπάμαι για τον τραυματισμό του αλλά θα τον περιμενουμε. Ανυπομονώ να παίξω με όλους». 

Για τον Πάουλο Ντιμπάλα:

«Δεν τον έχω συναντήσει ακόμα γαιτί έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα. Το αν και πώς θα παίξουμε μαζί, θα το αποφασίσει ο προπονητής. Στην επίθεση υπάρχουν πολλοί μεγάλοι πρωταθλητές».

«Δεν παίρνει μόνος του ένας παίκτης αγώνες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο»

Αν νιώθει τον ανταγωνισμό με τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ και πιστεύει ότι είναι στο ίδιο επίπεδο; 

«Θα είναι συναρπαστικό να κάνω το ντεμπούτο μου στο Champions League. Όμως, αυτό που προσπαθώ είναι να δουλέψω σκληρά και να είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος ανά πάσα στιγμή, δεν ξέρω πού θα φτάσω, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάω μακριά. Δεν υπάρχουν παίκτες που να μπορούν να πάρουν αγώνες μόνοι τους στο σημερινό ποδόσφαιρο. Η ομάδα κερδίζει και η ομάδα χάνει, γι’ αυτό πρέπει να είμαι διαθέσιμος, γιατί μόνο μαζί μπορούμε να κερδίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News