Λίβερπουλ - Μπενφίκα: Το ρεσιτάλ του Τσιμίκα που ξεσήκωσε το «Άνφιλντ»!

Λίβερπουλ – Μπενφίκα: Το ρεσιτάλ του Τσιμίκα που ξεσήκωσε το «Άνφιλντ» και οι δύο του ασίστ έδωσαν… ημιτελικών στη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ τελειώνει την υπόθεση πρόκριση κόντρα στην Μπενφίκα, με τον Κώστα Τσιμίκα απόλυτο πρωταγωνιστή.

Το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού και τα συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (ακολουθεί αυτό του Κυπέλλου) έδωσαν στον Γιούργκεν Κλοπ την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες.

Στο rotation αυτό εμπίπτει και η συμμετοχή του Κώστα Τσιμίκα, που αγωνίστηκε βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας απέναντι στην Μπενφίκα και ήταν μάλιστα πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ, που ισοφαρίστηκε όμως σε 3-3 στο φινάλε.

Αμυντικά ο Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ κάθε εκτέλεσή του ήταν… πηγή κινδύνου.

Ο Τσιμίκας πιστώθηκε δύο ασίστ με τις απίθανες εκτελέσεις των στατικών φάσεων (ένα κόρνερ και ένα φάουλ) ενώ ήταν γενικότερα ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, έχοντας όρεξη με τα τρεξίματά του από αριστερά να δημιουργήσει… μπελάδες στους Πορτογάλους.

Ο Κονατέ στο 21ο λεπτό και ο Φιρμίνο στο 65ο εκμεταλλεύτηκαν το μαγικό αριστερό του Τσιμίκα και η Λίβερπουλ «καθάρισε» σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι την Μπενφίκα, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει για τους ημιτελικούς του UEFA Champions League τη Βιγιαρεάλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News