Λίβερπουλ – Έβερτον: Της τραγούδησε με Οριγκί «εκεί, εκεί, στη Β’ Εθνική»

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει το ντέρμπι Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0 που βρήκε τους «κόκκινους» να διατηρούν την απόσταση ενός πόντου από τη Μάντσεστερ Σίτι και τα «ζαχαρωτά» να βρίσκονται κατάφατσα με τον υποβιβασμό στην Championship!

Όταν στις 27 Απριλίου του 2014 η Τσέλσι «σκότωνε» τα όνειρα τίτλου της Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς στο «Άνφιλντ» (με το ιστορικό γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ), αρχηγός των «μπλε» δεν ήταν άλλος από τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Οκτώ χρόνια παρά τρεις μέρες μετά, ο επί σειρά ετών ηγέτης της Τσέλσι βρίσκεται στον πάγκο της Έβερτον και γνώριζε ότι ο μοναδικός τρόπος για να ζήσει ένα déjà vu εκείνης της «κηδείας» μπορούσε να το πράξει μόνο με ανταρτοπόλεμο! Γιατί αν οι «εφοπλιστές» παρατάσσονταν απέναντι στην τωρινή Λίβερπουλ για να την κερδίσουν επενδύοντας αμιγώς στο ποδόσφαιρο, πιθανότατα θα είχαν προστεθεί στα σκαλπ των συντριβών που έχει συγκεντρώσει η «αρμάδα» του Γιούργκεν Κλοπ στο φετινό της σακούλι.

Η μέρα που ο Φρανκ Λάμπαρντ… κόπιαρε τον Μπάμπη Τεννέ! 

Τι έκανε η Έβερτον από το πρώτο λεπτό του παραδοσιακού ντέρμπι του Μερσεϊσάντ; Τα πάντα… για να σπάσει τα νεύρα και να αποδιοργανώσει ολοκληρωτικά την καλά κουρδισμένη μηχανή των γηπεδούχων. Καθυστερήσεις από τις πρώτες φάσεις της αναμέτρησης, τσαμπουκάδες, προκλήσεις, θεατρινισμοί. Σαν να είχε φυτέψει κάποιος μια μικρομεσαία ομάδα της ελληνικής Super League στον κόσμο της Premier League.

 

Τα μόλις 28 λεπτά καθαρού χρόνου που παίχτηκαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και το μόλις ένα επικίνδυνο σουτ της Λίβερπουλ προς την εστία του Πίκφορντ (από τον Μανέ στο 21’) πιστοποιούσαν ότι ο Λάμπαρντ είχε πετύχει διάνα το στόχο του κι ας είχε καταφύγει σε τακτικές στις οποίες θεωρείται μετρ ο… Μπάμπης Τεννές! Άλλωστε η φιλοσοφία ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε. Με την Έβερτον καθηλωμένη στη ζώνη του υποβιβασμού, ο τεχνικός της ξέρει καλά ότι το μόνο για το οποίο «καίγεται» είναι οι βαθμοί. Ούτε το θέαμα, ούτε το χειροκρότημα, ούτε οι εντυπώσεις!

Όταν μίλησε το ποδόσφαιρο, η Λίβερπουλ… έσπρωξε την Έβερτον στον γκρεμό!

Από τη δική του πλευρά ο Γιούργκεν Κλοπ ήξερε ότι για να προσθέσει ένα ακόμη απαραίτητο τρίποντο στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι, οι παίκτες του έπρεπε να εμφανιστούν στο δεύτερο ημίχρονο με καθαρό μυαλό και να επενδύσουν στο μεγάλο τους ατού: Το ίδιο το ποδόσφαιρο! Όπερ και εγένετο…

Οι παίκτες της Λίβερπουλ έβαλαν την μπάλα κάτω, άρχισαν να εγκαθίστανται στην περιοχή του Πίκφορντ και με την είσοδο του «δαίμονα» Λουίς Ντίας και του «γουρλή» (στα παιχνίδια με τη Έβερτον) Ντιβόκ Ορίγκι το νερό μιας ακόμη νίκης των «κόκκινων» μπήκε για τα καλά στο αυλάκι. Το γκολ του Ρόμπερτσον ήρθε απλά να το πιστοποιήσει λίγα λεπτά αργότερα…

Πάλι καλά που υπήρχε, πάντως, και το τελευταίο τέταρτο και θυμηθήκαμε ότι παρακολουθούσαμε παιχνίδι της Premier League. Η Έβερτον των χιλίων προβλημάτων αποφάσισε να αντιπαρατάξει έστω και στο φινάλε ποδόσφαιρο στο ποδόσφαιρο των γηπεδούχων, διεκδίκησε με αξιώσεις την ισοφάριση, αλλά φυσικά σε μια αμιγώς ποδοσφαιρική μονομαχία μοιραία η μπίλια κάθισε στο κόκκινο.

Δράστης του 2-0 ποιος άλλος; Ο… δήμιος των «εφοπλιστών», ο συνήθης ύποπτος Ντιβόκ Ορίγκι!

Το τέλος του ντέρμπι του Λίβερπουλ, βρήκε τους «κόκκινους» να διατηρούνται σε απόσταση βολής από τη Σίτι στην κορυφή, την Έβερτον στη ζώνη του υποβιβασμού (18η), τις δύο ομάδες της πόλης να απέχουν… 50 ολόκληρους βαθμούς στον πίνακα της Premier League και τον Άλισον να… τρολάρει τον Πίκφορντ για τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το «Άνφιλντ» να σηκώνεται στο πόδι. Αν ήξεραν ελληνικά στο Kop σίγουρα θα τραγούδαγαν και το περίφημο «εκεί, εκεί, στη Β’ Εθνική»!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News