Λίβερπουλ: Δεν ξανάγινε τέτοια παρέλαση πίστης και αφοσίωσης σε μια ομάδα!

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε μια ομάδα να παρελαύνει σε ανοιχτό λεωφορείο στους δρόμους της πόλης της!

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε χιλιάδες κόσμου να παραληρούν στα πεζοδρόμια ζητωκραυγάζοντας για τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές!

Είναι όμως η πρώτη (και όσο υπάρχει Λίβερπουλ, δεδομένα δεν θα είναι και τελευταία) φορά που βλέπουμε μια ολόκληρη πόλη να εκφράζει με τόσο συγκινητικό τρόπο την αφοσίωση και την περηφάνειά της για ένα σύλλογο μετά από (όχι μία, αλλά δύο σε διάστημα μιας εβδομάδας) απώλειες τροπαίων!

 

Γιατί στο ανοιχτό λεωφορείο που μετέφερε το απόγευμα της Κυριακής τον Γιούργκεν Κλοπ και τους ποδοσφαιριστές του (αλλά και την πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών του κλαμπ), δεν βρισκόταν ούτε η κούπα με τα μεγάλα αφτιά (που κοσμεί πλέον το μουσείο της Ρεάλ μαζί με τις… 13 αδελφές της) ούτε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας της Premier League! Και λοιπόν; Ποιος είπε ότι η αγάπη για μια ομάδα μετριέται μόνο με κύπελλα και νίκες;

 

 

Αν υπήρχε ένα ιστορικό βιντεοκλίπ να ντύσει το θρυλικό “You’ll never walk alone” τότε ο σκηνοθέτης που θα το επέλεγε, είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιούσε ουκ ολίγα πλάνα από τις κυριακάτικες εικόνες παραφροσύνης που έλαβαν χώρα στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας. Και θα είχε ως πρωταγωνιστή φυσικά ένα Ελληνόπουλο, καθώς ο Κώστας Τσιμίκας, ο «χρυσός» σκόρερ της κατάκτησης του κυπέλλου, είχε την τιμητική του στην πρώτη σειρά της ανοιχτής οροφής του λεωφορείου και δεν… αποχωριζόταν το τρόπαιο από τα χέρια του! 

Ακόμη και ποδοσφαιριστές που είχαν ζήσει την ιστορική παρέλαση του 2019 μετά την κατάκτηση του Champions League, αδυνατούσαν να πιστέψουν με αυτά που έβλεπαν τα μάτια τους. “Unbelievable” έλεγε διαρκώς στην κάμερα του επίσημου καναλιού ο Άλισον. 

 

Κι όλα αυτά στον επίλογο μιας χρονιάς που άγγιξε για ένα γκολ και ένα βαθμό τα όρια ενός μυθικού quadruple, στον επίλογο μιας σεζόν που άφησε πίκρα στις τελευταίες της εφτά μέρες και στον πρόλογο μιας επόμενης με νέα πρόσωπα και ιστορικές αποχωρήσεις.

 

Τέλος εποχής για τον Μανέ, σε αναζήτηση αντικαταστάστη ο Κλοπ

Ηδη ο Σάντιο Μανέ μοιάζει με ενάμιση πόδι εκτός «Άνφιλντ» με την Μπάγερν να φαντάζει ως πιθανότερος επόμενος σταθμός της καριέρας του και τις διαπραγματεύσεις των δύο συλλόγων να βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά τον Κλοπ να θέλει πρώτα να εξασφαλίσει τον αντικαταστάστη του πριν αποχαιρετήσει τον σπουδαίο Σενεγαλέζο.

Σε όλους, όσους μείνουν και όσους αποχωρήσουν, οι κάτοικοι του Λίβερπουλ έσπευσαν κατά χιλιάδες να πουν το πιο ζεστό τους «ευχαριστώ» για το υπέροχο παραμύθι των τελευταίων μηνών. Ναι, δεν είχε… happy end, δεν παύει όμως να ήταν ένα μαγικό ποδοσφαιρικό παραμύθι, που άγγιξε τα όρια του θαύματος για εννιά ολόκληρους μήνες!

Δείτε ολόκληρη τη Live μετάδοση της παρέλασης της Λίβερπουλ από το επίσημο κανάλι της αγγλικής ομάδας στο YouTube. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News